Barn alene på sykehus

Marianne (1) lå alene på sykehus i månedsvis, uten foreldrene sine

- I minnet mitt snakket hun aldri, jeg husker bare dunkelydene da hun kom haltende bortover gulvet, sier Marianne Gaasø, nå 47 år gammel, som var innlangt på sykehuset Sophies Minde.

SOPHIES MINDE: Små barn lå på sykehus i lang tid, og de fikk sjelden besøk av foreldrene sine. Det har satt dype spor hos flere av pasientene. FOTO: Riksarkivet/RA/S-1703/2/E/Ec/L0249/ukjent fotograf
SOPHIES MINDE: Små barn lå på sykehus i lang tid, og de fikk sjelden besøk av foreldrene sine. Det har satt dype spor hos flere av pasientene. FOTO: Riksarkivet/RA/S-1703/2/E/Ec/L0249/ukjent fotograf Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sophies Minde ble grunnlagt i 1892, som en arbeidsskole for dem man på den tida kalte vanføre. I 1927 ble det åpnet en ny poliklinikk og et ortopedisk verksted, hvor barn og voksne har blitt behandlet i årevis, før all sykehusdrift ble flyttet til henholdsvis Ullevål universitetssykehus og Rikshospitalet.

Marianne Gaasø (47) var på Sophies Minde fra 1972 til 1977. Hun ble født med hoften ute av ledd, men ingen la merke til problemet før hun skulle lære seg å gå.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer