Du leser nå Dagbladet Pluss

Marias foreldre var alkoholikere

Maria satte seg tidlig et mål om karriere og økonomisk frihet. Nå leder hun et byrå med milliardomsetning. - Morfar pushet meg til å ikke velge det livet foreldrene mine hadde valgt, sier hun.

POPULÆR: For andre år på rad ble Maria, som er administrerende direktør i mediebyrået Red, kåret til «Norges mest populære leder». - Jeg ønsker å bli oppfattet som en god, rettferdig og tydelig leder, og en leder som utvikler og motiverer mine kolleger. Foto: Ellen Jarli
POPULÆR: For andre år på rad ble Maria, som er administrerende direktør i mediebyrået Red, kåret til «Norges mest populære leder». - Jeg ønsker å bli oppfattet som en god, rettferdig og tydelig leder, og en leder som utvikler og motiverer mine kolleger. Foto: Ellen JarliVis mer

Første juledag 1989 får Maria Aas-Eng og familien beskjed om at faren plutselig har gått bort, i en alder av 42 år. Hovedpulsåren sprakk. Dagen etter kommer morfaren og setter seg på sengekanten til Maria. «Jeg er ikke din biologiske far, men fra i dag er jeg faren din», sier han.

- Fra den dagen var han virkelig det. Jeg snakket med ham om alt. Morfar var tryggheten min, sier svensk-norske Maria Aas-Eng (41). Hun vokste opp på svenskekysten, men har bodd i Oslo siden 2005.

I oppveksten var faren borte tre måneder om gangen på grunn av jobben på sjøen. Når han var borte, var moren, som var hjemmeværende og periodedranker, ofte full. Maria og storebroren måtte ofte klare seg selv.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.