Du leser nå Dagbladet Pluss

Kampen mot bulimi

Marie (60) har slåss med spiseforstyrrelse hele livet

Marie var bare sju år første gang hun tenkte at kroppen hennes var feil. En stor del av livet har hun levd med bulimi, spist og spydd i hemmelighet.

VIL HJELPE ANDRE: - Jeg har alltid elsket å stå på en scene, og jeg er faktisk teaterutdannet. Budskapet har dessuten vært utrolig viktig. Bare når vi prater om denne sykdommen, vil skammen forsvinne, sier Marie Thomas. Foto: Susanne Stamming
VIL HJELPE ANDRE: - Jeg har alltid elsket å stå på en scene, og jeg er faktisk teaterutdannet. Budskapet har dessuten vært utrolig viktig. Bare når vi prater om denne sykdommen, vil skammen forsvinne, sier Marie Thomas. Foto: Susanne StammingVis mer

Marie Thomas (60) har kjempet med bulimi store deler av livet sitt. Hun mener det er en sykdom som på mange vis er mer komplisert enn alkoholisme og mer skambelagt enn anoreksi.

- En alkoholiker kan slutte å drikke sprit, men har du bulimi kan du ikke slutte å spise, selv om det er mat du ikke kan kontrollere, sier Marie Thomas.

Forfatteren husker godt da de første tankene om egen vekt kom:

- Jeg var sju år og satt ved siden av en annen jente og vi sammenliknet størrelsen på lårene våre. Jeg hadde helt klart større lår, noe som kanskje var på grunn av at jeg trente mye, forteller Marie.

Etter det begynte hun å tenke i de banene oftere. Hun sammenliknet seg selv og sine kroppsdeler med andre.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.