Marit Bjørgens fem beste treningstips

Slik trener skidronningen.

STERKERE:  - Jeg har alltid sett på meg selv som sterk. Men jeg kan nå i ettertid se at jeg var altfor svak i de største muskelgruppene, sier Marit Bjørgen.  Foto: Wenche Hoel Knai
STERKERE: - Jeg har alltid sett på meg selv som sterk. Men jeg kan nå i ettertid se at jeg var altfor svak i de største muskelgruppene, sier Marit Bjørgen. Foto: Wenche Hoel Knai Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Marit Bjørgen har de siste to årene lagt til 100 treningstimer på opplegget sitt. Men hun mener du fint kan klare deg med en halvtimes økt tre til fire ganger i uka. Da blir du i god form.

VM-dronningen står muskuløs og veltrent foran oss. De voksne bicepsene er sluppet løs. Smilet er ekte og smittende. Engasjert sier hun at det er altfor mange aktive mennesker som tror at de må ha lange økter for virkelig å få utbytte av treningen.

Ifølge henne kan de ikke ta mer feil. Du kan gjøre så utrolig mye på en halvtime. Det merkes fort på formen!

Ingenting er like effektivt Marit Bjørgen skisserer raskt opp en halvtimes økt:

- Start med 10 minutters lett jogging. Fortsett med 15 minutter der farten og pulsen øker, slik at hjertepumpa slår raskere. Før du avslutter med 10 minutters lett jogg. Det er ingenting som er så effektivt som denne formen for intervalltrening.

Vi tror henne. Slik snakker bare en vinner. Selv har hun klart å prikke inn kanonformen de to siste sesongene.

Utenkelig for to år siden I tre mesterskap på rad hadde skidronningen stått skolerett foran pressen, bydd på seg selv, forklart de dårlige resultatene, grått sine modige tårer og lovet å komme sterkere tilbake.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer