KLAR FOR INNSATS: Marit foran&nbsp;<span style="background-color: initial;">hurtigbåten som tok henne med til&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">en ny veldedighetstur til Frøya,&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">hvor hun gikk øya rundt på fire dager. -&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">Jeg har med meg en innsamlingsbøsse&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">og skal innom alle&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">butikker og bedrifter på min vei. Foto: Hege Landrø Johnsen</span>
KLAR FOR INNSATS: Marit foran hurtigbåten som tok henne med til en ny veldedighetstur til Frøya, hvor hun gikk øya rundt på fire dager. - Jeg har med meg en innsamlingsbøsse og skal innom alle butikker og bedrifter på min vei. Foto: Hege Landrø JohnsenVis mer

Marit overlevde brystkreft. I takknemlighet skal hun gå Norge rundt til inntekt for barnekreftsaken

- Tørk litt mindre støv, gi blaffen og lev!

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Vi møter Marit Aslaug Johansen (60) ved hurtigbåtterminalen i Trondheim, på vei til en ny innsamlingsaksjon for kreftsyke barn. Denne gangen skal turen gå rundt barndomsøya Frøya, som ligger på trøndelagskysten, en tre timers båt- og busstur fra Trondheim. Hun er ikledd et stort smil, og på ryggen har hun en tursekk med tre norske flagg, ett for hver av de sakene hun brenner for.

- Jeg har tenkt å ta det litt med ro på denne turen. Ruta er på omtrent seks mil. Jeg har med meg en innsamlingsbøsse og skal innom alle butikker og bedrifter på min vei. Og så skravlete som jeg er, vil det ta litt tid, ler Marit.

Brystkreft

For å få svar på årsaken til trønderkvinnens engasjement for kreftsaken, må vi gå ti år tilbake i tid. Marit, som utdannet seg som aktivitør i voksen alder, hadde vært i dårlig form i mange år før hun i 2006 fikk påvist bryst- og lymfekreft. Hun hadde da antakelig levd med sykdommen i nærmere ti år.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn