Du leser nå Dagbladet Pluss

Marit overlevde brystkreft. I takknemlighet skal hun gå Norge rundt til inntekt for barnekreftsaken

- Tørk litt mindre støv, gi blaffen og lev!

KLAR FOR INNSATS: Marit foran&nbsp;<span style="background-color: initial;">hurtigbåten som tok henne med til&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">en ny veldedighetstur til Frøya,&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">hvor hun gikk øya rundt på fire dager. -&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">Jeg har med meg en innsamlingsbøsse&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">og skal innom alle&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">butikker og bedrifter på min vei. Foto: Hege Landrø Johnsen</span>
KLAR FOR INNSATS: Marit foran hurtigbåten som tok henne med til en ny veldedighetstur til Frøya, hvor hun gikk øya rundt på fire dager. - Jeg har med meg en innsamlingsbøsse og skal innom alle butikker og bedrifter på min vei. Foto: Hege Landrø JohnsenVis mer

Vi møter Marit Aslaug Johansen (60) ved hurtigbåtterminalen i Trondheim, på vei til en ny innsamlingsaksjon for kreftsyke barn. Denne gangen skal turen gå rundt barndomsøya Frøya, som ligger på trøndelagskysten, en tre timers båt- og busstur fra Trondheim. Hun er ikledd et stort smil, og på ryggen har hun en tursekk med tre norske flagg, ett for hver av de sakene hun brenner for.

- Jeg har tenkt å ta det litt med ro på denne turen. Ruta er på omtrent seks mil. Jeg har med meg en innsamlingsbøsse og skal innom alle butikker og bedrifter på min vei. Og så skravlete som jeg er, vil det ta litt tid, ler Marit.

Brystkreft

For å få svar på årsaken til trønderkvinnens engasjement for kreftsaken, må vi gå ti år tilbake i tid. Marit, som utdannet seg som aktivitør i voksen alder, hadde vært i dårlig form i mange år før hun i 2006 fikk påvist bryst- og lymfekreft. Hun hadde da antakelig levd med sykdommen i nærmere ti år.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.