Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Marked.no åpner i dag. Kolonial.no med søndags- og ekspresslevering

Du har alt å vinne på økt konkurranse i netthandelsmarkedet.

DAGLIGVARER I EKSPRESSFART: Kolonial.no lover levering innen 90 minutter, men det koster. Vi testet ekspresslevering, og Stian Bødtker Berentsen sto på døren med varene etter 39 minutter. Foto: ELISABETH DALSEG
DAGLIGVARER I EKSPRESSFART: Kolonial.no lover levering innen 90 minutter, men det koster. Vi testet ekspresslevering, og Stian Bødtker Berentsen sto på døren med varene etter 39 minutter. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skjer mye i dagligvarebransjen på nett.

Den nye netthandelsbutikken Marked.no, som blant annet Stein Erik Hagen står bak, åpner for fullt i dag, tirsdag 16. februar, og det knytter seg stor spenning til hvordan den vil se ut.

Nettbutikken har vært tilgjengelig i et par ukers tid, men kun gjennom en betasite.

- Vi er fortsatt er i beta, og selv om vi nå åpner for alle, vil vi være i en innkjøringsfase, presiserer Thor Linge, kommersiell direktør i Marked.no, overfor Dagbladet.

Ekspresslevering og søndagsåpent Allerede før den nye konkurrenten er på banen, lanserer Kolonial.no flere smarte nyvinninger. To uker tilbake annonserte nettbutikkenat de nå også leverer på søndager.

At tidspunktet ligger tett opptil Marked.no-lansering er helt tilfeldig, ifølge Tor Erik Aag, kommersiell direktør i Kolonial.no.

- Vi er et lite selskap som utvikler oss hele tiden gjennom prøving og feiling, sier Tor Erik Aag, produkt- og markedssjef i Kolonial.no til Dagbladet.

De siste par månedene har de også lansert en egen «ferskvaredisk», levering samme dag, og ekspresslevering. Sistnevnte lover at du skal ha varene i hende innen 90 minutter etter at du har bestilt.

Prisen på impuls Ikke overraskende koster det å være sent ute - eller å bestille på ukurante tider. Jo mer impulsiv du er, jo dyrere blir det.

Prisen på ordinær levering er dynamisk, men ligger typisk fra 49 til 99 kroner.

Hvor tidlig du er ute med bestillingen, hvor varene skal leveres, når på døgnet og hvor lite tidsvindu du ønsker, er alle faktorer som er med på å bestemme hvor mye det vil koste.

I tillegg får du ti kroner rabatt på levering om andre med samme postnummer som deg har bestilt i samme tidsvindu.

Søndagsleveringen samme sted koster fra 79 til 89 kroner, og derfra går prisen bratt oppover til impulshandlerne:

Bestiller du seks timer før levering koster det 129 kroner, fire timer før 149 - og ekspresslevering koster 199 kroner.

Vi har prøvd ut ekspressleveringen - og det tok i underkant av 40 minutter fra bestillingen var lagt inn til Kolonial.no sto på døren hos Dagbladet.

Se også Dinsides test av ukemeny fra Kolonial.no.

Synes du prisen på levering blir for høy, er det gratis å hente på et av utleveringspunktene. Det kan også være verdt å ta med seg at ifølge Karl Munthe-Kaas, administrerende direktør i Kolonial.no, skal prisene nå kunne konkurrere med dagligvarekjedene, og de har innført prismatch med samarbeidspartner Rema 1000 på bestselgerne.

Nytt fra Marked.no Så hva nytt kan Marked.no legge på bordet, annet enn økt konkurranse og forhåpentligvis lavere priser?

- Vi har jobbet med ferskvareleveransen, og skal ha best holdbarhet her, sier Marked.nos Linge. - I tillegg har vi hjemlevering med et tidsvindu på én time.

I første omgang må de opp og stå og sørge for at alle systemer fungerer, men så vil det komme flere nyheter. Blant disse en løsning for middagsmenyer, som skal skille seg både fra de eksisterende middagskasser og Kolonial.nos ukemeny.

På oppskriftssiden har de knyttet til seg kjente kokker som Geir Skeie, Bent Stiansen og Arne Brimi, samt matbloggere som Fru Timian og Matpåbordet.

ÅPEN: I dag åpnet Marked.no. Som kunde skal du nå slippe å sitte lenge og vente - de har leveringsvinduer på en time. Skjermdump: MARKED.NO
ÅPEN: I dag åpnet Marked.no. Som kunde skal du nå slippe å sitte lenge og vente - de har leveringsvinduer på en time. Skjermdump: MARKED.NO Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!