Masse deilige smaker samlet under ett lokk

Tre kjappe gryter fra Arne Brimi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Her finner du flere oppskrifter fra Arne Brimi.

VIANVANG i Vågå (Dagbladet Endelig fredag):

Det er både lett å lage og lett å like en god gryterett.

Dette er mat som nærmest lager seg sjøl.

Og resultatet er masse deilige smaker samlet under et lokk.

- Topp for liten og stor - Når du lager all mat i samme gryte bevarer du alle de gode smakene. Og alt næringsinnholdet. Dette er topp mat for både liten og stor, sier Arne Brimi.

Han rører i ei gryte med reinsdyrkjøtt, en av hans klassikere, og smaker den til med salt og litt rognebærgelé.

Pepperkverna får stå urørt, han bruker ikke pepper til så godt viltkjøtt.

- Kjøtt i gryte gir ekte kjøttsmak. Det kan lett bli mange ingredienser i et gryte. Det er ikke nødvendig. Veldig ofte er faktisk det enkle det beste, sier Brimi.

Klassikeren Stroganoff En annen klassiker putrer på komfyren.

Gode, gamle Biff Stroganoff er en gryterett Brimi lager på enklest mulige måte.

- I utgangspunktet skal Biff Stroganoff lages med én del brun saus, én del kremsaus og én del tomatsaus, som er blandet. Det enkleste er å lage en brun saus, og koke inn litt hakket tomat og litt fløte, sier Brimi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer