Masse plass for pengene

Opel Astra stasjonsvogn har vokst kraftig.

STOR: Med en lengde på 4,7 meter er Astra stasjonsvogn 28 cm lengre enn kombikupeen, og nesten like stor som en VW Passat. FOTO: Egil Nordlien, HM Foto
STOR: Med en lengde på 4,7 meter er Astra stasjonsvogn 28 cm lengre enn kombikupeen, og nesten like stor som en VW Passat. FOTO: Egil Nordlien, HM Foto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Biljournalister har ofte behov for å plassere biler i klasser. Ikke minst når én bil skal sammenlignes med en annen.

Opel Astra, både som kombikupé og stasjonsvogn, har vært en typisk bil i kompaktklassen. På grunn av VW Golfs dominans i klassen i Norge, kalles den ofte Golf-klassen. Andre kompakte stasjonsvogner er Ford Focus (som snart kommer i helt ny versjon), Skoda Octavia og Kia Cee?d.

Men nå tuller Opel det til for bilskribentene, for Astra er blitt stor. Veldig stor. Med en lengde på 4,7 meter er den nesten like lang som de store familiestasjonsvognene, som for eksempel VW Passat.

Til sammenligning er en Astra kombikupé 442 cm.

Vi snakker altså om en kompaktklassestasjonsvogn som er kraftig tøyd i lengden. Blir det en god bil av det?

Kjøreegenskaper: 5 Vi har i alle fall ikke noe å klage over når det gjelder måten den kjører på. Til tross for størrelsen (Astra stv. er heller ingen lettvekter med sine 1500 kg) føles den fortsatt som en kompaktklassebil.

Det er en følelse vi setter pris på: Astraen føles betydelig lettere enn for eksempel mellomklassestasjonsvognen Ford Mondeo. Fronten styrer på direkte vis inn i kurvene, den er lett å håndtere, og bak rattet lar vi oss underholde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer