Mat med tradisjoner

Mattradisjoner er viktig for kokka på Opaker. Charlotte holder de gamle rettene i hevd.

SNURRIG MAT: Charlotte Mohn er glad i norske mattradisjoner. Matnyttige snurrer er hennes forslag til en norskere variant av pizzasnurrer og hun anbefaler gjerne spekeskinke som fyll. Foto: Håkon Eikesdal
SNURRIG MAT: Charlotte Mohn er glad i norske mattradisjoner. Matnyttige snurrer er hennes forslag til en norskere variant av pizzasnurrer og hun anbefaler gjerne spekeskinke som fyll. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| OPAKER GÅRD i Hedmark (Dagbladet): Tradisjonsmat på bygda har Dagbladets kokk Charlotte Mohn brukt som en fellesnevner for de fire rettene som forberedes på kjøkkenet.

Byggrynssuppe, matnyttige snurrer, nykålsalat og fiskekaker skal lages og smakes. Noen vil kjenne igjen alle fire — andre bare noen..

Gammeldags dessertsuppe— Byggrynssuppe er mat med masse karbohydrater, sier Charlotte.

— Det er næringsrik mat som egner seg til å ha med på en termos. Hun sier at retten er nærmest som en dessert eller et mellommåltid.Den er veldig mettende — og er en god gammeldags dessertsuppe.

— Tilbehør er fløte, syltetøy eller kanel, sier Charlotte. — Den kan bli litt besk — men det brekker du med litt sukker.

Deig skal ta tidVi måtte spørre hva matnyttige snurrer er — og fikk til svar at det er bakverk med mat i. Ordinær god brødoppskrift som kan gjøres grov eller fin. Og som fylles med det du har i kjøleskapet.

— Bruk gjerne rester — eller lag den ren vegetar, sier Charlotte.

Retten tar to og en halv time — fordi du må gjøre mye med deigen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer