Maten for deg som sliter med prestasjonsangst på kjøkkenet

Herlige høstgryter som gir applaus til kokken.

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere matsaker på db.no/mat

(Allers): Har du invitert gjester i helgen, gleder deg til å se dem, men gruer deg til matlagingen?

Her er redningen: Langkokt høstgryte.

Skal du lage mat til mange, er gryter et supergodt valg. Grønnsakenes smak kommer fram og kjøttet blir bare bedre og bedre ettersom det koker.

Når du først har gjort unna kutte- og delearbeid, er det bare å la gryten småputre mens deilige dufter skaper herlig forventning til middagen.

HØSTGRYTE (4 porsjoner)

Høyrygg, tomater og grønn­saker som får koke riktig lenge i en gryte, gjør kjøttet svært smakfullt og mørt. Denne gryteretten tar litt tid å lage, men den er utmerket til søndagsmiddag.

• ca. 1 kg høyrygg av storfe• salt og pepper• olje til steking• 1 dl hvitvin• 1 løk• 1 gulrot• 1 persillerot• 1 boks hele tomater• 2-3 dl buljong vann + terning• 2 laurbærblad

Tilbehør:• kokt potet• sylteagurker• salat

1. Sett ovnen på 150°. Krydre kjøttet rundt det hele med salt og pepper og stek det gyllent i litt olje i en stekepanne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer