• Her finner du flere oppskrifter fra Arne Brimi.
VIANVANG i Vågå (Dagbladet Endelig fredag):
Arne Brimi forbereder alltid det meste av maten 16. mai, slik at det bare står igjen å montere sammen og pynte på festdagen. Slik blir det mindre stress å ha gjester, og mer tid til feiring og fest for verten.
På årets koldtbord står klassiske smaker som roastbiff av kalv, rømmemousse med laks og en fargerik og raus jordbærterte.

- Legger du til et par, tre gode, norske oster og litt hjemmebakt brød, så er menyen perfekt. Da er det bare å glede seg, sier Brimi.
Han er glad i å markere tradisjoner, og feirer alltid nasjonaldagen med gode venner og god mat.
- Det skal være mye mat På et bra 17. mai-bord skal det være mye mat, og maten må kunne stå framme lenge, slik at folk kan bruke god tid på å spise seg mette.

- For meg er maten noe av det jeg virkelig ser fram til ved feiringa, sier Brimi, og setter fornøyd fram et stort fat med tynne skiver roastbiff, hvit og grønn asparges, smørstekte nypoteter og bakt småløk.
Dette mesterverket lager du lett selv

Gjør salaten spennende med ingefær og chili

Denne matreportasjen er rett og slett en fadese

Fristende og vårlige smaker som passer perfekt på festbordet.
- Jeg merker at folk blir mer og mer opptatt av klassikerne igjen. Ekte og real mat som gir oss gode matminner, sier Brimi.
Laks eller ørret hører med Laks eller ørret hører også med 17. mai, og i år serverer Brimi fisken blandet inn i en delikat rømmemousse med masse finkuttet dill og persille.
Den trenger noen timer i kjøleskap for å bli fast og fin, så det er lurt å lage den ferdig dagen før.
Koldtbordets mest fargerike innslag er en nydelig bærterte med krydderrømme og masse friske jordbær.
For Brimi er dette en klassisk festkake, og han liker den ekstra godt med frisk krydderrømme som krem.
- Men her kan folk bruke den kremen de liker best. En god vaniljekrem smaker også godt sammen med syrlige jordbær, sier Arne Brimi.
• Les også: Mat, reis deg!