Kosthold rikt på frukt og grønt kan redusere risikoen for diabetes type 2, viser en nylig amerikansk studie gjort ved Harvard T.H. Chan School of Public Health.
Ulike matvarer
Den går også mer i detalj på hvilke matvarer som øker og reduserer diabetes-risikoen.- Studien viser at et plantebasert kosthold bør bestå av frukt og grønnsaker, grove kornprodukter som havregryn, brun ris, grovt brød, nøtter, belgfrukter og planteoljer. Juice, sukkerholdig mat og drikke, potetchips og fine kornprodukter som hvit ris, loff og kjeks, er derimot forbundet med økt risiko, kommenterer helsefaglig rådgiver ved Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL) Erik Arnesen, som også er medlem av Nasjonalt råd for ernæring.
Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer
Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.
29,-
1 uke
79,-
1 måned
179,-
3 måneder
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger