Måtte nødlande etter falsk terroralarm

Pilot sølte kaffe over dashbordet.

UHELL: Det var et fly av denne typen, Boeing 777, som nylig måtte lande som følge at kommunikasjonsproblemer etter at én av pilotene sølte kaffe inne i cockpiten. Arkivfoto: AFP/SCANPIX
UHELL: Det var et fly av denne typen, Boeing 777, som nylig måtte lande som følge at kommunikasjonsproblemer etter at én av pilotene sølte kaffe inne i cockpiten. Arkivfoto: AFP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En irriterende, men heller dagligdags hendelse som en veltet kaffekopp kan få langt mer alvorlige konsekvenser når det skjer i cockpiten ombord i et fly.

Det fikk passasjerene og besetningen ombord et United Airlines-fly erfare tidligere denne uka, ifølge nyhetsbyrået AP.

Kapringsforsøk Boeing 777-maskinen med 241 passasjerer ombord var på vei fra Chicago til Frankfurt på mandag da én av de pilotene ved et uhell sølte kaffe over kontrollpanelet.

I et forsøk på å tørke opp dette, greide den uheldige piloten å sende ut et nødsignal, nærmere bestemt kode 7500 som signaliserer kapring- eller kapringsforsøk.

Misforståelsen ble raskt oppklart med flygelederne på bakken, men flyet måtte likevel mellomlande i Canada for en sjekk.

- Besetningen meldte ifra at de hadde kommunikasjonsproblemer som følge av kaffeveltet. Etter hvert fant de også ut at det var noe galt med navigasjonsutstyret og kapteinen bestemte seg for å lande i Toronto, kommenterer Maryse Durette, talskvinne for kanadiske luftfartsmyndigheter til AP.

Ufarlig United bekrefter hendelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer