Matuka du kan glede deg til

Ikke en eneste kjedelig middag med disse oppskriftene.

Endelig en ny uke! Og her får du servert en god blanding av nye retter og gamle kjenninger. Her er ukas ukemeny!

Mandag: Gulrotsuppe Dette er vinnersuppa. Det er ikke tilfeldig at denne spises på en mandag. For selv om du ikke har fått handlet ennå, så er det svært sannsynlig at du allerede har gulrøtter. Gulrøttene trenger bare selskap av løk, buljong og crème fraîche for at det skal bli fest. Enkelt, kjapt og godt. Noen vil kanskje nevne at det er sunt også.

Tirsdag: Kedgeree Denne smaksrike indiske fiskeretten har masse varmende krydder i seg. Selv om man skulle tro den var skapt for kjølige, norske høstdager har denne retten sitt opphav i India. Litt røkt fisk sammen med karriris og kokte egg er utgangspunktet for denne retten.

Onsdag: Kålpai Nå er det masse god kål å få i butikkene. Selv om det meste er ment å havne i får-i-kål-gryta, er det faktisk lov å lage noe annet med den. For eksempel denne utmerkede kålpaien.

MANDAG: Gurotsuppe - herlig enkelt. Foto: Erik Hannemann
TIRSDAG: Her får du en ny hverdagshelt. Kedgeree... Foto: Jan Thoresen
ONSDAG: Dette er oppskriften som gjorde kål godt. Foto: Erik Hannemann
TORSDAG: Dette er en ny måte å lage torsk på. Helt fantastisk. Foto: Erik Hannemann
FREDAG: Gyllen kalkunfilet - det er et triks som funker hver gang... Foto: Erik Hannemann
LØRDAG: Finnbiff blir ekstra godt når du gir den litt sødme. Sjekk denne oppskriften. Foto: Christopher Sjuve
SØNDAG: Innbakt laks ser imponerende ut - og smaker enda mer imponerende. Foto: Erik Hannemann

Den kan spises som den er, men passer godt til denne laksen, saltbakt kylling og er en vinner til stekte pølser.

Torsdag: Torsk med hasselnøtter og blomkål med parmesan Torsk med hasselnøtter har blitt en klassiker. Denne gangen kombinerer vi den med blomkål og parmesan. Dersom du også vil ha poteter til, kan du prøve med noen kjappe, fløtegratinerte poteter.

Fredag: Kalkunfilet Jeg skrev om trikset som gjør filetene supergylne og smakfulle. Når det er i boks, er resten av matlagingen en ren glede. Servér de gylne stykkene med en klassisk og supersmakfull ris, eller kanskje med ertepuré.

Lørdag: Finnbiff Det er tid for lørdagskos! Og når du lager finnbiff på denne måten, ja, da kan du glede deg: Lag en blomkålkrem som du legger stekt reinskav og crème fraîche på toppen av før du drysser over med bacon og serverer med gulrøtter. En kul måte å variere en velkjent klassiker på, synes jeg.

Søndag: Innbakt laks med verdens beste potetsalat Under den vakre, gylne og sprø overflaten skjuler det seg flere overraskelser. Du får to saftige laksefileter som ligger mot hverandre, og mellom der et lag med urtesmør med sitron.

Og ikke nok med det, men du får også en potetsalat som ingen, så langt, har hatt annet enn gode ord å si om. Potetsalaten lages med grønne bønner, pinjekjerner og parmesan.

Les også:
Slik blir det tre forretter av en salmalaks
Dette er det beste brødet du kan bake
Her er alle ukemenyene
Denne kyllinggryta lager du i dag

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.