Med høstens friske plommer er du godt i gang

Prøv Brimis rause desserter fra hagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Her finner du flere oppskrifter fra Arne Brimi.

VIANVANG i Vågå (Dagbladet Endelig fredag):

Et stykke nybakt og lun eplekake med pisket krem er et av høstens høydepunkter for Arne Brimi.

Han bruker helst en klassisk og enkel oppskrift, en slik som har kommet vandrende fra ei husmorkokebok.

Eller på en lapp fra kona Unni.

- Dette er en oppskrift som hun har plukket opp. Det er rett og slett ei god, gammeldags eplekake. Så enkel og ekte. Jeg liker å formidle tradisjonsoppskrifter. Vi må ikke glemme dem, sier Brimi.

Best med håndpisket krem Han setter ei rykende varm eplekake på bordet. Den må stå litt før han skjærer i den.

I mellomtida pisker han krem. For hånd. Det er gjort på et par minutter.

Kokken synes håndpisket krem smaker aller best.

- Eplekake med krem er klassisk. Mange har arvet en kakeoppskrift fra mor eller bestemor. Akkurat som i Italia er det husmorkjøkkenet som preger mye av identiteten vår. Det hjemlige kjøkkenet og den daglige kosten. Det finnes mye godt håndverk og kunnskap som vi må ta vare på, sier Brimi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer