Med noen enkle triks blir kyllingen ekstra god

Smaksrik sommermeny fra Charlotte Mohn.

• Her finner du flere oppskrifter fra Charlotte Mohn.

(Dagbladet): En klassisk rekecocktail som forrett, fulgt av utbrettet kylling fylt med urter og sitron og en syrlig rabarbrapai til dessert er det som står på menyen når Charlotte feirer sankthans.

GOD SANKTHANS: Charlotte Mohn synes grillmat hører med til midtsommerfesten, og velger utbrettet kylling fylt med urter og sitron som hovedrett i morgen. Foto: METTE MØLLER
KLASSISK REKECOCKTAIL: Med ferske reker og hjemmelaget dressing er dette en nydelig forrett til sankthansaften. Foto: METTE MØLLER
UTBRETTET KYLLING PÅ GRILL: Denne fristende retten kan du gjøre klar til grilling på forhånd. Foto: METTE MØLLER
RABARBRAPAI TIL DESSERT: Denne paien klarer alle å lage. Den er dessuten utrolig god. Foto: METTE MØLLER

Hovedretten lager hun på grillen fordi hun synes grill og midtsommer hører sammen.

- Da jeg vokste opp på Kirkenær hadde vi ofte stor sankthansfest på stranda nede ved Glomma. Da tente vi bål og grillet. Det er koselig å tenne bål hvis det er et trygt sted for bålet, men her oppe i Vangsåsen nøyer jeg meg med varmen fra grillen på terrassen, sier Charlotte.

Utbrettskylling Hun har gjort klar en hel kylling, klippet ut ryggbeina med en kraftig saks og brettet den ut.

UTBRETTET KYLLING PÅ GRILL: Med estragon og sitronskiver under skinnet blir kyllingen ekstra god. Foto: METTE MØLLER
UTBRETTET KYLLING PÅ GRILL: Med estragon og sitronskiver under skinnet blir kyllingen ekstra god. Foto: METTE MØLLER Vis mer

Under skinnet putter hun estragon og sitronskiver for å lage ekstra god smak i kyllingkjøttet.

- Bruk de urtene du liker, både estragon, salvie, oregano og timian egner seg godt sammen med kylling. Men pass på varmen når du griller! sier Charlotte.

FREDAGSKOKK: Charlotte Mohn (34) er en av Dagbladets faste kokker på fredager. Hun har vunnet stor anerkjennelse for sin kokekunst, og er til daglig frilanser og medeier i Opaker Gård i Hedmark. Foto: ELISABETH SPERRE ALNES
FREDAGSKOKK: Charlotte Mohn (34) er en av Dagbladets faste kokker på fredager. Hun har vunnet stor anerkjennelse for sin kokekunst, og er til daglig frilanser og medeier i Opaker Gård i Hedmark. Foto: ELISABETH SPERRE ALNES Vis mer

- Lag en god stekeskorpe, og legg så kyllingen litt på siden av grillrista slik at den grilles på mest mulig indirekte varme, råder hun.

Enkelt, men smakfullt Helgas festmeny har hun satt sammen slik at det blir fin tid til å være vertinne også, uten å måtte svette og stresse for å få ferdig maten til gjestene. Det skal være enkelt, men smakfullt.

Charlotte liker veldig godt rekecocktail, og serverer det gjerne som forrett når hun skal ha mange gjester.

En tradisjonell rekecocktail egner seg fint til å lage i stand på forhånd. Og dressingen er viktig.

- Hjemmelaget thousand island er utrolig godt. Det er en av de mest klassiske dressingene i kjøkkenverdenen. Men kjøpevarianten er bare guffen. Ikke kjøp den, da er det bedre å servere rekecocktail uten dressing, sier Charlotte.