Med riktige nøtter kan du forbli slank

Ekspertene er for en gang skyld enige.

SUNT: Forskning viser at nøttespisere har lavere BMI og samtidig har en redusert risiko for å få hjerte ¿ og karsykdom enn de som ikke spiser nøtter. Foto: THINKSTOCKPHOTO.COM.
SUNT: Forskning viser at nøttespisere har lavere BMI og samtidig har en redusert risiko for å få hjerte ¿ og karsykdom enn de som ikke spiser nøtter. Foto: THINKSTOCKPHOTO.COM. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forskning viser at nøttespisere har lavere BMI og samtidig har en redusert risiko for å få hjerte - og karsykdom enn de som ikke spiser nøtter.

Dette er norske eksperter enige i.

- Inntak av nøtter har flere fordeler. Nøtter består av mye sunt fett og noe proteiner, og vil derfor mette godt etter inntak. Man spiser mindre mat, og man blir ikke så fort søtsugen eller småsulten igjen. På denne måten har man derfor et mer begrenset matinntak. Dette summerer seg til færre kalorier og en bedre vektregulering, sier Therese F Mathisen, ernæringsfysiolog ved Thema Nutrition.

Pass på inntaket Samtidig forteller hun at man ikke kan spise ubegrenset med nøtter fordi det har et høyt innhold av energi man må ta hensyn til.

- Selv om nøtter hovedsakelig har det sunne fettet, er det like mye energi i dette som i usunt fett. Nøtter vil raskt gi svært mye energi (kalorier) om man inntar overdrevent mye.

Hun anbefaler at en liten neve med nøtter hver dag er greit og at det er viktig å passe på hvilke andre matvarer du inntar.

- En halvlukket neve er mer enn nok for de fleste per dag, og forutsetter da at man også er måteholden med andre fettkilder som for eksempel fete meieriprodukter og fete kjøttprodukter, oljebruk, fet fisk, snacks og så videre. Bruker man mye av disse fettkildene, bør man muligens begrense nøtteinntaket til 6-10 stykker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer