- Megapiksler betyr ingenting

Lær deg heller hva som faktisk er viktig når du skal kjøpe kamera.

PIKSELFORVIRRING: Det er ikke nødvendigvis pikslene som er det viktigste når du skal kjøpe kamera. Til det er sensorene for små og resultatet kan gi dårligere bilder. Foto: Kati Neudert
PIKSELFORVIRRING: Det er ikke nødvendigvis pikslene som er det viktigste når du skal kjøpe kamera. Til det er sensorene for små og resultatet kan gi dårligere bilder. Foto: Kati Neudert Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Mange, særlig kvinner, spør etter noe som er lite og hendig. De vil ga god og oversiktlig meny som er enkel å bruke, sier Ingar Syvertsen ved salgsavdelingen i spesialbutikken Foto og Video.

Men selv om praktiske hensyn er viktig, er noen tekniske funksjoner ved kameraet viktigere enn andre, når du ønsker å ta gode bilder. Det du bør sjekke når du skal kjøpe kamera, er ikke nødvendigvis det mest opplagte.

I reklamebrosjyrene fra Lefdal og Elkjøp står ofte antall megapiksler først i lista over spesifikasjoner. Her bør man være på vakt og tenke omvendt, mener ekspertene:

- Det er viktig å ikke ha for mange megapiksler i et lite kamera. Sensoren i små kameraer er mindre, og resultatet med mange megapiksler og stor zoom blir dårligere bilder, sier Syvertsen.

Han mener det optimale for et kompaktkamera er 12 megapiksler.

Lars-Vidar Nordli er journalist i HjemmePC og har foto og kamera som spesialfelt.

- Megapiksler spiller ingen rolle for bildekvaliteten. Når du presser mange megapiksler inn på en liten bildebrikke, blir det lettere skapt støy og korn som kan svekke bildekvaliteten, sier Nordli.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer