Megler: - Inventaret medfølger, enten man vil eller ikke

Retroleiligheten gikk nesten 50 prosent over takst.

70-TALLSDRØM: For alle som elsker retrostilen: Denne leiligheten ville vært drømmehjemmet ditt. Foto: Proaktiv Eiendomsmegling
70-TALLSDRØM: For alle som elsker retrostilen: Denne leiligheten ville vært drømmehjemmet ditt. Foto: Proaktiv EiendomsmeglingVis mer

Sentralt beliggende leiligheter, som i tillegg kommer med en ikke altfor avskrekkende prislapp, er som gullstøv i store byer.

Alle vil bo i by, og sånt blir det høye leilighetspriser av. Om leiligheten man kikker på, trenger et strøk maling eller to, ja, så er de fleste villige til å brette opp ermene, mot en bolig man har råd til der man mest ønsker å bo.

400 000 over takst Det er mulig det skal mer enn et par strøk maling til for å flytte denne leiligheten over i dette tiåret, men det stoppet ikke paret som tirsdag denne uka kjøpte Bergens-leiligheten for 1,3 millioner kroner.

Det er 400 000 kroner over taksten og prisantydningen på 890 000, ifølge Bergensavisen.

- Inventaret medfølger, enten man vil eller ikke, skrev megler Sjur Breistein hos Proaktiv Eiendomsmegling i prospektet.

Men det noe spesielle inventaret så ikke ut til å være et problem for de mange som dukket opp på visningen denne uka.

GRØNT ER SKJØNT: Mer retro bad enn dette skal du lete lenge etter. Foto: Proaktiv Eiendomsmegling
GRØNT ER SKJØNT: Mer retro bad enn dette skal du lete lenge etter. Foto: Proaktiv Eiendomsmegling Vis mer

- Det var i underkant av 20 mennesker på visningen, forklarer megleren til avisen.

- De som kjøpte leiligheten etter en budrunde hvor flere var med, var et ungt par.

Genuint 70-tallsinteriør Leiligheten, som ligger i Øyjordsveien i Bergen, har ifølge megleren ikke gjennomgått noen store oppgraderinger siden midt på 70-tallet.

På veggene er det stormønstret tapet som gjelder, og ikke på en enkel fondvegg som i dag er trendy, men på alle rommets vegger, noe som underbygger den genuine 70-tallsfølelsen.

Leiligheten, som er på knappe 33 kvadratmeter, består av stue, kjøkken, bad og et lite avlukke som, ikke helt ifølge reglementet, ble benyttet som soverom. Dusjen befinner seg i et kott i gangen.

Norsk Folkemuseum interessert Til Bergensavisen røper informasjonsleder Paal Mork ved Norsk Folkemuseum at han angrer på at de ikke la inn bud på den unike leiligheten selv.

- En sånn leilighet burde vi fått tak i. Veldig synd om den blir solgt til noen som vil endre på alt. Den bør bevares på rot, forklarer Mork til avisen.

KJØKKENET: Oransje var et hitfarge på 70-tallet.  Foto: Proaktiv Eiendomsmegling
KJØKKENET: Oransje var et hitfarge på 70-tallet. Foto: Proaktiv Eiendomsmegling Vis mer

- Min første innskytelse var «Søren, vi burde jo lagt inn bud!» forteller Folkemuseets talsmann.

Usikker på interiørets framtid Megler Sjur Breistein ønsker ikke å spekulere overfor Bonytt.no om leilighetens nye eiere har tenkt å bevare den intakt eller om det unge paret belager seg på en grandios renovering.

- Hvorvidt de burde gjøre det eller ei, med tanke på det historisk unike interiøret, blir jo en annen sak, forklarer den Bergens-baserte megleren til Bonytt.no.

Breistein opplyser at på visningen tidligere i uka var det mange som var opptatte av de tekniske aspektene ved leiligheten:

- For eksempel det med å kunne flytte dusjen inn på badet, eller for eksempel sette inn flere vinduer for å få mer lys, sier Breistein.

Ikke godkjent Den 33 kvadratmeter store leilighetens soverom befinner seg i et lite kott, uten verken rømningsvei eller noen form for lysinnslipp.

En løsning som ifølge leilighetens prospekt «aldeles ikke er godkjent».

SOVEROMMET: Et lite avlukke ble benyttet som soverom i den 33 m2 store leiligheten. Foto: Proaktiv Eiendomsmegling
SOVEROMMET: Et lite avlukke ble benyttet som soverom i den 33 m2 store leiligheten. Foto: Proaktiv Eiendomsmegling Vis mer

Dusjen er også løst på en kreativ, om enn litt spesiell, måte:

- Dusjen befinner seg i et skap i gangen, røper Breistein.

- Det er en litt utradisjonell løsning.

Den tidligere eieren av leiligheten var ifølge megleren en godt voksen dame som har bodd i leiligheten i over 40 år, og som ikke har gjort noen store inngrep i stilen eller innredningen siden midten på 70-tallet.

- Ellers er leiligheten i god stand, forklarer megler Sjur Breistein.

Må oppgraderes Megleren anslår til Bergensavisen at den nye eieren vil måtte bruke tre-fire hundre tusen kroner for å få leiligheten opp til dagens standard.

SENTRALT: Leiligheten, som ligger i Øyjordsveien i Bergen, ligger sentralt i forhold til både sentrum og Handelshøyskolen, ifølge megler. Foto: Proaktiv Eiendomsmegling
SENTRALT: Leiligheten, som ligger i Øyjordsveien i Bergen, ligger sentralt i forhold til både sentrum og Handelshøyskolen, ifølge megler. Foto: Proaktiv Eiendomsmegling Vis mer

- Det må gjøres mye før denne leiligheten har dagens standard.

Rift om retroleiligheten At det kom til å bli budkrig om leiligheten var Breistein nokså sikker på allerede før visning.

- Leiligheten var i en prisklasse som var tilgjengelig for mange, og det er klart at det er ikke ofte det dukker opp leiligheter i denne prisklassen såpass sentralt i Bergen.

Ikke overrasket Martin Raknes, som er regionsdirektør hos Eiendomsmegler Vest i Bergen, er heller ikke overrasket over at denne leiligheten ble solgt for nesten 50 prosent over prisantydningen.

- Nei, det er vel heller normen at leiligheter såpass sentralt i Bergen selges noe over takst og prisantydning, forklarer eiendomsmegleren til Bonytt.no.

- At denne leiligheten også var i en prisklasse som ble tilgjengelig for mange, også ikke minst førstegangskjøpere, gjorde nok sitt til at budrunden gikk som den gikk.

Les også: Bevarte atmosfæren i det gamle fabrikklokalet
Dette må du sikre deg som gravid

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

KOTT: Dusjen befinner seg i en kott på gangen. Foto: Proaktiv Eiendomsmegling
KOTT: Dusjen befinner seg i en kott på gangen. Foto: Proaktiv Eiendomsmegling Vis mer
URØRT: Selgeren av denne leiligheten sentralt i Bergen var en "godt voksen" dame som ikke hadde bedrevet så mye oppussing de siste årene. Foto: Proaktiv Eiendomsmegling
URØRT: Selgeren av denne leiligheten sentralt i Bergen var en "godt voksen" dame som ikke hadde bedrevet så mye oppussing de siste årene. Foto: Proaktiv Eiendomsmegling Vis mer