- Melk stabiliserer vekten

Får du ikke gode nok resultater av treningen, sover dårlig eller sliter med vekten? Da drikker du kanskje for lite melk.

MELK: Det finnes mange gode grunner til å drikke melk. Illustrasjonsfoto: Colourbox.no
MELK: Det finnes mange gode grunner til å drikke melk. Illustrasjonsfoto: Colourbox.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke bra å drikke for mye fet melk, men ikke drikk for lite av det heller.

- Mange jenter holder seg unna melk, og en del spiser heller ikke noe særlig ost, yoghurt eller andre melkeprodukter, sier ernæringsfysiolog Cathrine Borchsenius ved Nutricom.

Hun mener det er seks gode grunner til å drikke melk: • Restituerer etter trening • Forbedrer søvnkvaliteten • Demper PMS-plager • Gir jevn vekt • Gir pene tenner • Forsterker skjelettet Melk som sportsdrikk Hva du spiser og drikker før og etter trening har mye å si for treningsresultatene.

- Det kan være lurt å drikke melk, gjerne sjokolademelk, rett etter en treningsøkt. Faktisk kan det være vel så bra å drikke melk som sportsdrikker eller proteintilskudd i forbindelse med trening, sier ernæringseksperten.

- Melk inneholder både karbohydrater og proteiner, og med det ekstra sukkeret som er i sjokolademelk vil du dekke kroppens behov for både karbohydrater og proteiner etter en treningsøkt.

- Dermed får du fylt opp kroppens glykogenlager slik at du kan prestere maksimalt neste gang du trener, samtidig som du sørger for optimal restitusjon og vekst av muskelmassen din.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer