Men Expert er ikke billigst

Vi har prissjekket 8 av produktene i den omstridte kampanjen.

EXPERT: Mandag gikk Expert ut med en massiv kampanje. Men nei, de er ikke alltid billigst. FOTO: Jan Thoresen
EXPERT: Mandag gikk Expert ut med en massiv kampanje. Men nei, de er ikke alltid billigst. FOTO: Jan ThoresenVis mer

I en svært omstridt reklamekampanje forteller el-kjeden Expert at de har gjort drastiske tiltak for å senke prisene.

"Nye Expert er på offensiven og kan tilby lavere priser" forteller kjeden på sin Facebook-side, der selskapet forsvarer den kontroversielle reklamen.

Blant det som skaper sterke reaksjoner er at Expert forteller i reklamen at de har lagt ned 358 butikker og sagt opp 1432 ansatte for å kunne senke prisene.

Reaksjonene er sterke, ikke minst på Experts egen Facebook-side: " Jeg og min familie har handlet for siste gang på Expert!!" er blant der mildere kommentarene. Mange ønsker dem både konkurs og verre ting enn det.

Sjekket prisene - Vi mener dette er en fantastisk sterk kampanje, med ekstremt bra priser. Det er mange selskaper som sier de har lave priser hver uke, uten å forklare hvorfor. Vi gjør det med denne kampanjen. Vi er et nytt Expert, som ønsker å gå framover. Vi har vært ærlige om hva vi har gjort for å få en troverdighet og forståelse, Experts administrende direktør sier Nilsen til Dagbladet.

Vi har tatt dem på ordet, og sjekket prisene i kampanjen. Men blant de åtte produktene vi sjekket, er bare to billigst hos Expert.

For å se hvor produktene er billigst har vi brukt pris-søkemotoren prisjakt.no. De laveste prisene er markert med grønt.

De prisene som er lavest hos Expert, er egentlig nøyaktig like billige hos Elkjøp og Lefdal. Elkjøp og lefdal har samme eier og som regel nesten identiske priser.

Prisene som vises her er noe høyere hos Elkjøp og Lefdal fordi vi viser nettpriser inkludert frakt, slik at vi kan sammenligne med andre nettbutikker. Pris i butikk er så å si helt lik.

Prisstatisikken fra Prisjakt.no viser også hvordan konkurrentene setter prisene opp og ned.

Det er tydelig at konkurrentene følger godt med: Elkjøp satte ned nesten alle prisene i vår sammenligning samme dag som Expert-kampanjen kom ut i avisene.

BILLIGST: Lefdal nett kommer ut som vinneren av priskrigen.
BILLIGST: Lefdal nett kommer ut som vinneren av priskrigen. Vis mer

Som denne oversikten viser, sørget Elkjøp og Lefdal for å sette ned prisene samtidig med at Experts kampanje ble igangsatt.

- Vi følger prisene hver uke, og setter dem ned hvis vi oppdager at konkurrenter har lavere priser enn oss. Vi skal være billigst, sier Lise Lauvsnes Odekalv, kommunikasjonsdirektør i Elkjøp til Klikk.no.

Expert-direktør Anders Nilsen har ikke besvart vår henvendelse i ettermiddag.

Les også:

Slik spiser hele familien for 1000 kroner i uka

Spar flere tusenlapper i måneden

Dette må du vite om de nye pc-ene

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

UTVIKLING: Her er prisutviklingen på de forskjellige varene.
UTVIKLING: Her er prisutviklingen på de forskjellige varene. Vis mer