Antall eldre i fengsel øker

- Menn over 60 år blir stemplet som pedofile til det motsatte er bevist

Kriminalitet blant eldre øker, men de utgjør fremdeles en liten del av de innsatte i norske fengsler.

RUSDOMMER: Som for mange andre var rus grunnen til at «Michael» havnet i fengsel. Nå er han rusfri, og fast bestemt på at han ikke skal tilbake i fengsel. Foto: Silje Katrine Robinson
RUSDOMMER: Som for mange andre var rus grunnen til at «Michael» havnet i fengsel. Nå er han rusfri, og fast bestemt på at han ikke skal tilbake i fengsel. Foto: Silje Katrine Robinson Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mens norsk ungdom blir mer lovlydige for hvert år som går, øker kriminaliteten blant godt voksne og eldre. Endringen blant eldre har skjedd sakte og over tid, noe som har gjort eldreøkningen i norsk kriminalitet mindre synlig, ifølge forskning.no.

En forklaring på den økte kriminaliteten blant seniorer, er at eldre i dag utgjør en større prosent av befolkningen. En annen viktig forklaring er at stadig flere over 50 år velger å kjøre i ruspåvirket tilstand. Men det er alle typer kriminalitet som øker, alt fra tyverier til vold. Spesielt sterk er økningen i rusmiddellovbrudd, og altså trafikkovertredelser. Det siste særlig blant personer over 60 år.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer