Mens familien er borte, danser husmora på kjøkkenet

Og lærer bort hvordan du lager Pavlova.

Den glade husmors Pavlova
Dette trenger du: Bunn
4 stk eggehviter
1/2 ts salt
250 gr sukker
2 ts maizenna
2 ts hvitvinseddik

Fyll
1 pose sjokolademousse
100 gr melkesjokolade
Friske bær og frukt etter eget ønske

Slik gjør du det: Bunn
Pisk eggehviter og salt stivt på middels fart og ha i sukkeret litt etter litt.

Ha i eddik og maizenna. Tegn en sirkel på cirka 23 cm på bakepapir og fordel marengsen inni sirkelen.

Stek bunnen på 160 °C i 1 time. Skru av ovnen og la bunnene stå til de er avkjølt, da blir de sprø på utsiden og myke inni.

Bunnen vil holde seg slik så lenge den ligger i en lufttett boks.
 
Fyll
Lag sjokolademousse etter anvisning på pakken.
 
Legg moussen på en bunnen og dryss over hakket sjokolade. Pynt med frukt og bær.

Kaken kan også lages med to lag, doble da oppskriften.

Følg med! Den glade husmor sendes her på Dagbladet.no de neste ukene.

Alle episodene og oppskriftene blir lagt ut på dengladehusmor.no.

Følg også den glade husmor på Facebook for bonusklipp og slettede scener!