Australia

Mente eksklusive Ugg-støvler var tøfler, ble nektet adgang til loungen

Skapte twitterstorm.

IKKE BRA NOK: Prislappen er stiv, men det holder ikke med Ugg-støvler om du skal besøke loungene til det australske flyselskapet Qantas. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
IKKE BRA NOK: Prislappen er stiv, men det holder ikke med Ugg-støvler om du skal besøke loungene til det australske flyselskapet Qantas. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ugg er noe av det heftigste du får tak i av fottøy om dagen. Saueskinns-bootsene er laget med ull fra sau, og regnes som både varme og komfortable.

Dessuten er de populære. Og dyre. Veldig dyre. Oprah Winfrey og Paris Hilton er blant flere kjendiser som har vist seg i disse plaggene, og bidratt til å gjøre dem populære.

Og - de er laget i Australia. Men nettopp det hjalp lite for artisten Joanne Catherall, et av medlemmene i synthpop-bandet «The Human League» da hun ville inn i loungen til det australske flyselskapet Qantas, i Sydney. Hel-australsk der altså.

Tøfler?

Catherall, som skulle fly på business class, fikk ikke adgang til loungen. Og grunnen? Fottøyet.

Det viste seg at Qantas ikke anerkjener Uggs som passende antrekk i loungen. Catherall, som uten problemer slapp inn i lounger både i Adelaide og Perth, kastet seg umiddelbart på twitter, og skapte storm. Sangeren meldte at personen i resepsjonen i loungen mente de dyre Ugg-støvlene hennes ble kategorisert som tøfler, og derfor ble ansett som upassende. Hun skal i stedet ha blitt rådet til å gå til en av butikkene på flyplassen og kjøpe seg et par sko.

Forsvarer nekten

Flyselskapet Qantas kom raskt på banen, og forsvarte personalets avgjørelse om å nekte Catherall adgang til loungen.

Selskapet henviste til reglene for passende antrekk, som selskapet har praktisert siden april i år. På en plakat ved inngangen til loungen går det fram at gymtøy, strandtøy og «sovetøy», altså pyjamas og tøfler, ikke aksepteres.

Qantas har i en twittermelding til Joanne Catherall presisert at forbudet også gjelder Uggs, noe en rekke brukere på twitter har latterliggjort.

Mye oppstyr

Denne fillesaken har skapt mye oppstyr og generert tusenvis av meldinger på sosiale medier. Muligens er det bra for Ugg, som foruten massiv produktomtale også får fokuset en smule bort fra til dels sterke påstander om at de ikke behandler sauene de henter merinoulla fra spesielt bra.

Kritikken har vært massiv, blant annet fra dyrevernorganisasjonen PETA, som hevder at sauene som produserer ulla som benyttes i skoene, blir mishandlet.

Ugg selv hevder de lager produktene sine på ansvarlig vis med dyrevelferd i fokus.

Det er ingenting i Qantas forklaringer om forbudet som peker mot anklagene om påstått mishandling av dyr.

REGLENE: Slik ser dresskoden til Qantas-loungene ut. Sandaler er ok, dyre Ugg-støvler ikke. Skjermdump: Qantas
REGLENE: Slik ser dresskoden til Qantas-loungene ut. Sandaler er ok, dyre Ugg-støvler ikke. Skjermdump: Qantas Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer