Menyen for en lat kokk

Med denne maten blir det avslappet sommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En ny soluke ligger foran oss!

Og været skal skinne også på tallerkenen. Herved serveres en ny, gla'vær-meny!

Mandag: Aspargessuppe

Uka begynner lett med en enkelt aspargessuppe. Den lages simpelthen ved å steke løk og hvitløk, heller i vann og asparges, fløte og smaker til med kyllingkraft og kjører glatt med stavmikser.

Den blir kul når du serverer den med rømme og litt balsamicoeddk.

Tirsdag: Grillet laks med den beste potetsalaten

På tirsdag skal det grilles laks! Frykter du at den vil svi seg fast? Sjekk videoen med Bent Stiansen så slipper du det problemet for resten livet.

Laksen spiller egentlig bare bi-rollen som smakfull proteinforsørger i dette måltidet. For, på matbordscenen er det nemlig en gedigen potetsalat som breier seg og tar det meste av oppmerksomheten: Foruten poteter er den er full av godsaker som grønne bønner, olivenolje, pinjekjerner og gressløk. Blir det for mye? Du finner noen andre forslag her.

Onsdag: indisk grillkylling - og raita

Det er på tide å få litt fart i smakene på grillen! Og forslaget er å strimle kyllingbryst, kle dem i indisk krydderdrakt før de slippes på grillen som du har penslet med olje). Det som gjør dette måltidet ekstra morsomt er at du har laget raita. Raita er en indisk yoghurtsaus med agurk, mynte og litt krydder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer