Menyen gjør uka til en lek

Slik løser du middagene i 17. mai-uka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vi går inn i en spesiell uke. Jeg har laget en svært enkel meny som gir deg rikelig med tid til å finne fram bunad, pusse sølv, stryke skjorter og flagg.

Men først: litt pepper.

Mandag: Spagetti med pepper Det enkleste først. Og denne gangen er det alvor. Spagetti med pepper høres nesten for enkelt ut, men det er faktisk en knallgod rett.

Det viktige her er å ha nykvernet pepper i en tørr stekepanne til smakene og duftene kommer fram. Den første gangen du gjør pepperoppvarmingsøvelsen blir ditt forhold til pepper endret - for evig og alltid. Det er først da man dufter og smaker hva dette krydderet er.

Tirsdag: Torsk i panne med fløtesaus

Dette er en såkalt "one-pot-wonder", altså en rett hvor alt havner i samme gryte, strengt tatt stekepanne, i dette tilfellet. Først har du i skiver av poteter, fennikel og løk som du koker i litt fløte og vann. Så har du i fisken og litt krydder.

Onsdag: Tomatsuppe Siden dette er dagen før nasjonaldagen, tenkte jeg vi måtte ha noe enkelt. De fleste er jo mer opptatt med å finne fram bunadsølv, pusse sko og stryke skjorter enn mat. Og det kan jeg, med litt velvilje, forstå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer