OPPSKRIFT PÅ OVNSBAKT LAKS: Denne laksen smaker av masse frisk dill og serveres med asparges og mandler. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ OVNSBAKT LAKS: Denne laksen smaker av masse frisk dill og serveres med asparges og mandler. Foto: Erik HannemannVis mer

Menyen som redder uka

Her er alle oppskriftene du trenger.

En ny uke! Og en ny ukemeny. Her finner du masse deilige oppskrifter som skal gjøre denne uka kjempefin. God fornøyelse!

Mandag: Linsesuppe

SVINESTEK: Clotilde lager deilig svinestek Foto: Mat.no
LINSESUPPE: Her får du en nydelig linsesuppe. Foto: Jane H. Johansen
FINNBIFF: Reinskav eller finnbiff er nydelig kjøtt. Her får du den klassiske oppskriften. Foto: Christopher Sjuve
OPPSKRIFT PÅ OVNSBAKT LAKS: Denne laksen smaker av masse, frisk dill og serveres med asparges og mandler. Foto: Erik Hannemann
BURRITOS Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ TAPAS: Denne tapasen er en av de enkleste. Og beste. Med tunfisk! Foto: Erik Hannemann

"Meatless monday" har blitt et begrep. Faktisk oppsto det første gang under første verdenskrig i et forsøk på å hjelpe med matressursene til den amerikanske hæren i Europa.

Det amerikanske mattilsynet FDA lagde også en kampanje som het "Food will win the war" (og faktisk også Wheatless wednesday) for å minne amerikanerne om å redusere forbruket. Kampanjene dukket opp igjen i annen verdenskrig.

Og i 2003 ble Meatless Monday lansert igjen, men med helt andre fortegn. Nå handler det om to ting: Den helsemessige effekten og sammenhengen mellom kjøttproduksjon og klima.

Jeg slår et slag for dette denne uka med en linsesuppe som er så utrolig god, enten du er vegetarianer eller ikke (sjekk flere vegetaroppskrifter her).

Tirsdag: Ovnsbakt laks
Å legge et stykke laks i ovnen, steke det perfekt, og servere det med grønnsaker er hverdagspoesi på sitt vakreste. Du kan lage laksen på uendelig mange måter. Denne liker jeg godt, selv om varianten med fennikel (med ørret eller laks) også rager høyt.

Onsdag: Tunfisk med aioli
For de som ikke har laget aioli før - sjekk her, og bli sjef på kjøkkenet! Resten er såre enkelt: Ha i en boks med tunfisk og kokte grønnsaker. Ja, det er ikke særlig elegant, men du verden så godt dette er.

Torsdag: Finnbiff
Finnbiff, som jeg har dilla på om dagen, er selvskrevent på ukemenyen. Det er ikke vanskelig å lage finnbiff, og reinskavet er så tynt skåret at det tiner raskt når du har det i gryta.

Fredag: Pizza
Skal du lage pizza, må du sette en skikkelig pizzadeig. Har du gjort det, er resten en lek. Ha på en god tomatsaus og lag noen saftige kjøttboller og god ost før du setter den i en gloheit ovn.

Lørdag: Burritos
For dem som er litt forsynt med tacos, og har laget quesadillas og vil ha mer fra Mexico: Her kommer burritos!

Søndag: Svinesteik
Vi lar den supre Clotilde avslutte uka med en klassisk, saftig svinesteik med krydret rødkål, epler og svisker.

Ha en supergod uke!

Les også:
Pannekaker med ny topp
Slik baker du laks i ovnen
Slik lager du perfekte muffins
Oreokake blir godt på denne måten

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.