TORSKEGRYTE: Med poteter og fløtesaus. Det er bare å glede seg til søndag. Foto: Erik Hannemann
TORSKEGRYTE: Med poteter og fløtesaus. Det er bare å glede seg til søndag. Foto: Erik HannemannVis mer

Menyen som redder uka

Sunt, smakfullt og slett ikke dyrt. Kan det være sant?

Uka blir mye bedre når du vet at maten blir god. Det krever litt planlegging. Men, slapp av. Her får du nemlig en plan som gjør deg lykkelig om du følger den.

OPPSKRIFT PÅ KJØTTBOLLER: Oppskriften under er den eneste oppskriften på kjøttboller du trenger. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ KJØTTBOLLER: Oppskriften under er den eneste oppskriften på kjøttboller du trenger. Foto: Erik Hannemann Vis mer

Jeg har også tatt meg bryet med å sette sammen en handleliste du kan printe eller lagre på mobilen.

Mandag Det er fint å få en myk start på uka, så til denne dagen har jeg valgt en superenkel pastarett. Prinsippet er det samme som med en carbonara (med bacon og parmesan). Sitron, parmesan og pinjekjerner setter resten av smaken på denne nydelige, lille retten.

Tirsdag Kjøttboller! Og ikke hvilke som helst, men antagelig verdens beste. Hemmeligheten - som i grunnen er en selvfølgelighet for husmødre av alle kjønn - er å blande oppbløtt brød i kjøttdeigen. Det høres ikke bra ut - og det er antakelig derfor denne teknikken ikke er så vanlig som den burde være.

TIL HELGA: Marokkansk gryte. Foto: Erik Hannemann
TIL HELGA: Marokkansk gryte. Foto: Erik Hannemann Vis mer

Kjøttbollene kan du servere i pasta (som i oppskriften), eller du kan ha dem på en pizza (og her finner du den perfekte bunnen).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag Laks med sennep, honning og hasselnøtter var blant de første oppskriftene jeg satt mitt navn på. Enkelt forklart er dette en herlig måte å spise mer laks på.

Torsdag På torsdag deler du bare opp en kylling (slik gjør du det) og legger den i en form sammen med spansk chorizo, sitron og oliven og lar ovnen gjøre resten av jobben.

Fredag Endelig fredag! Og uken kroner vi med herlige, hjemmelagede karbonader. Servér dem enkelt med potetmos (eller ovnsbakte poteter med rosmarin). I tillegg koker du erter i ett minutt, siler av og moser dem med remulade.

Lørdag Fyll kjøkkenet med herlige, eksotiske dufter. Denne gryta fra Marokko har jeg til gode å høre noen angre på at de laget.

Søndag Dette er en kjapp og enkel rett hvor alt gjøres i en og samme stekepanne. (Her ser du videoen). Torsken får følge av fennikel og rødt pepper som setter et herlig punktum for denne uken. Eller vent...

KARBONADER: Utrolig enkle å lage selv. Foto: Erik Hannemann
KARBONADER: Utrolig enkle å lage selv. Foto: Erik Hannemann Vis mer

Skal vi ikke ha en gulrotkake også? Jo. Det synes jeg.

OPPSKRIFT PÅ PASTA: Pasta med sitron og pinjekjerner - og parmesan.  Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ PASTA: Pasta med sitron og pinjekjerner - og parmesan. Foto: Erik Hannemann Vis mer

Oppskriftene finner du nedenfor. God uke!

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (Vi har runda 3400!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:
10 oppskrifter med kjøttdeig
Smaken av Mexico på rekordtid
Snickerskake: Bedre enn snickers...
Slik blir brokkoli godt

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.