Mercedes' gigant-SUV avslørt

Ny design og lavere forbruk.

VESENTLIG FORANDRING: Endringer på kjempe-SUV-en er mange. Blant annet er fronten i tråd med ML-klasse. FOTO: Produsenten
VESENTLIG FORANDRING: Endringer på kjempe-SUV-en er mange. Blant annet er fronten i tråd med ML-klasse. FOTO: Produsenten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er røslige dimensjoner over SUV-en Mercedes GL, og symptomatisk nok skal den fornyede versjonen av giganten vises frem på bilutstillingen i New York som åpner for publikum 6. april. Dette er en bil som i det store og hele er beregnet for det amerikanske markedet.

Mercedes GL kom på markedet for første gang i 2006, med dimensjoner som selv banket Audi Q7. Den fikk en liten facelift i 2008, men veide fortsatt 2,5 tonn.

Nå er det foretatt større endringer på kjempe-SUV-en, som blant annet får en front i tråd med ML-klasse.

Mer bruk av aluminium og magnesium gjør ifølge svenske Auto motor und sport at den veier rundt 100 kilo mindre enn forgjengeren. Den skal også være noen centimeter smalere.

Forbruket skal være redusert med opp til 20 prosent.

I USA lanseres GL med en 350-versjon med V6 og 306 hk, samt en 450-versjon med twinturbo, V8-er og 408 hk. Senere kommer også dieselalternativet 350 CDI med 265 hk, ifølge svenske Auto motor und sport.

Les også: Over 200 nordmenn har bestilt denne SUV-en usett Her er Hyundais nye SUV Her er nye Honda CR-V Test: Billigste vei til stor luksus-SUVTest: Fire SUV-er du ønsker deg

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer