Du leser nå Dagbladet Pluss

Mercedes GLK vs Audi Q5: Vinneren av duellen er litt bedre på nesten alt

Brukttest: Mercedes GLK og Audi Q5 er to attpåklatter som kan være verdt en titt om man ikke vil være fullt så brautende.

TØFF DUELL: Mercedes-Benz GLK (t.v.) og Audi Q5 er to fabelaktige biler, men hvilken av dem kommer ut på topp i vår duell? Vi har testet dem mot hverandre og gir deg svaret. Foto: Kaj Alver
TØFF DUELL: Mercedes-Benz GLK (t.v.) og Audi Q5 er to fabelaktige biler, men hvilken av dem kommer ut på topp i vår duell? Vi har testet dem mot hverandre og gir deg svaret. Foto: Kaj AlverVis mer

​Den er mindre og billigere enn GL - men steike god.

Motor og kjøreegenskaper: GLK kom på banen i 2008. Dette var i en tid der mange ting skjedde i bilverden. Blant annet satses det hardt på sikkerhetsutstyr, men samtidig var dette en tid da det gikk litt trått for Mercedes i Norge – og dermed også litt sånn nisje-biler som GLK er.

Spørsmålet dukket ofte opp; hvorfor selger GLK så dårlig i Norge? Det er fordi Mercedes generelt solgte litt dårlig i denne perioden. Og det er trist i grunn. GLK er nemlig en fabelaktig bil.

Utseendet er litt «elsk/elsk litt mindre», og linjene er svært harde i uttrykket. Også innsiden er enten/eller. Litt treverk, tradisjonelle målere og layout, men solid materialbruk og mer enn et snev av luksusfølelse.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.