Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Mette mistet datter, mamma og mormor i arvelig brystkreft - fjernet begge brystene. - Jeg ville ikke dø fra familien

Mette Ege (68) fryktet det verste da hun fikk kreft. - Skulle jeg dø fra barna mine, slik moren min hadde gjort?

BADEENGEL: Under sin egen kreftsykdom ble trening i bassenget i Radiumhospitalets Trivselsanlegg en vei til å bygge seg opp igjen. - Det er en skandale at det flotte tiltaket ble nedlagt, sier Mette. Her viser hun brystprotesene hun bruker. Foto: Oddvar Walle Jensen / Sverre C. Jarild og privat
BADEENGEL: Under sin egen kreftsykdom ble trening i bassenget i Radiumhospitalets Trivselsanlegg en vei til å bygge seg opp igjen. - Det er en skandale at det flotte tiltaket ble nedlagt, sier Mette. Her viser hun brystprotesene hun bruker. Foto: Oddvar Walle Jensen / Sverre C. Jarild og privat Vis mer

Mette Ege (68) fra Oslo har en indre kraft som er få forunt. Hun ser det som en livsoppgave å gi kreftsyke håp, og å få dem til å fatte mot. Selv har hun mistet mange av sine nærmeste i kreft, og for egen del ble hun rammet av sykdommen første gang for 22 år siden.

- Den gang jeg vokste opp, var legevitenskapen ikke kommet så langt som i dag – og man hadde mindre kunnskap. Min mor fikk brystkreft da jeg var 10, og døde da jeg var 16. Min mormor døde senere også av brystkreft. Men den gangen var det ingen som snakket om arvelighet, sier hun.

Åpenhet beste medisin

Mette har valgt å være åpen om sin krefthistorie. Det skyldes ikke bare hennes egne erfaringer og den måten hun har taklet sykdommen på, men også opplevelser i nærkontakt med andre pasienter.

Sommertilbud på Dagbladet Pluss

De beste leseopplevelsene, guider og eksperttips!

3 MÅNEDER

SOMMERTILBUD - 80% rabatt

49 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 49 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?