brystkreft

Mette mistet datter, mamma og mormor i arvelig brystkreft - fjernet begge brystene. - Jeg ville ikke dø fra familien

Mette Ege (68) fryktet det verste da hun fikk kreft. - Skulle jeg dø fra barna mine, slik moren min hadde gjort?

BADEENGEL: Under sin egen kreftsykdom ble trening i bassenget i Radiumhospitalets Trivselsanlegg en vei til å bygge seg opp igjen. - Det er en skandale at det flotte tiltaket ble nedlagt, sier Mette. Her viser hun brystprotesene hun bruker. Foto: Oddvar Walle Jensen / Sverre C. Jarild og privat
BADEENGEL: Under sin egen kreftsykdom ble trening i bassenget i Radiumhospitalets Trivselsanlegg en vei til å bygge seg opp igjen. - Det er en skandale at det flotte tiltaket ble nedlagt, sier Mette. Her viser hun brystprotesene hun bruker. Foto: Oddvar Walle Jensen / Sverre C. Jarild og privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mette Ege (68) fra Oslo har en indre kraft som er få forunt. Hun ser det som en livsoppgave å gi kreftsyke håp, og å få dem til å fatte mot. Selv har hun mistet mange av sine nærmeste i kreft, og for egen del ble hun rammet av sykdommen første gang for 22 år siden.

- Den gang jeg vokste opp, var legevitenskapen ikke kommet så langt som i dag – og man hadde mindre kunnskap. Min mor fikk brystkreft da jeg var 10, og døde da jeg var 16. Min mormor døde senere også av brystkreft. Men den gangen var det ingen som snakket om arvelighet, sier hun.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer