Mexicos farligste by er fødestedet til verdens mest populære salat

En ekte Cæsar-salat kan erobre hjerter.

KLASSIKER: Trodde du Cæsarsalaten var romersk? Ånei, den er fra Tijuana, født ved en tilfeldighet da restauranten til Caesar Cardini gikk tom for signaturrettene fjerde juli 1924. Foto: JAN ERIK LUSTIG/TELLUS WORKS AS
KLASSIKER: Trodde du Cæsarsalaten var romersk? Ånei, den er fra Tijuana, født ved en tilfeldighet da restauranten til Caesar Cardini gikk tom for signaturrettene fjerde juli 1924. Foto: JAN ERIK LUSTIG/TELLUS WORKS AS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere matsaker på db.no/matDet er hundrevis av grensevakter. De er overalt, og de er skikkelig tungt bevæpnet. Men ingen av dem ser på meg.

Ingen sjekker passet mitt, eller til de andre reisende, selv ikke han skumle narkobaronutseende fyren med glitter, gulltann og nokså ferske arr.

Det er lett å forlate USA. Etter et minutt er jeg i Mexico.

Tvilsom by Jeg har tatt veien til det som før siste tiders narkokriger lenger sør ble regnet som Mexicos farligste by, Tijuana.

Ikke av de vanlige grunnene til at folk besøker den tvilsomme tvillingbyen til San Diego - med andre ord ikke for å kjøpe dop, drikke meg dritings eller stikke av fra lovens lange arm.

Mine hensikter er sunnere.

Hvis det hadde vært grensevakter på den meksikanske siden av grensen, og de hadde spurt hva jeg skulle, så hadde jeg svaret klart:

- Jeg skal spise salat.

Og det er sant.

Eneste grunn til at jeg krysser grensen er fordi jeg er på pilegrimsreise til cæsarsalatens fødested, på Hotel Caesar's i Av. Revolución i sentrum av Tijuana.

Den første maten

For meg er cæsarsalat mer enn bare en moterett. For meg er det en av de første smakene av en stor verden, den første maten jeg ble kjent med og lagde selv uten at noen voksne var involvert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer