MYSTISKE SMAKSDOMMERE: Identiteten til inspektørene som avgjør hvilke restauranter som får én, to eller tre stjerner i den prestisjetunge Michelinguiden holdes strengt hemmelig. Men i fjor deltok noen av dem i juryen i en episode av realityshowet Top Chef France. Det så slik ut. Foto: M6
MYSTISKE SMAKSDOMMERE: Identiteten til inspektørene som avgjør hvilke restauranter som får én, to eller tre stjerner i den prestisjetunge Michelinguiden holdes strengt hemmelig. Men i fjor deltok noen av dem i juryen i en episode av realityshowet Top Chef France. Det så slik ut. Foto: M6Vis mer

Michelin-inspektørenes hemmelige verden

- Vi er litt som CIA.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Torsdag kommer den berømte restaurantguiden Michelin med sin første nordiske utgave.

Stjernene boka deler ut henger høyt. En deprimert fransk kokk skal ha tatt sitt eget liv i frykt for å miste en av sine tre ettertraktede stjerner i guideboken, som i 115 år har guidet matinteresserte til spisesteder over hele verden.

Stjernene deles ut av guidens myteomspunnede inspektører. De reiser verden rundt og spiser ni ganger i uka på restaurant, i full anonymitet og ofte alene, for å felle sin dom.  

Deres identitet er strengt hemmelig. Ikke engang antallet er offentlig kjent. Tidligere har det vært spekulert i 80-90 inspektører, men Michelin-ledelsen insisterer overfor Dagbladet at det er over 100.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn