Michelin på budsjett: Når du ikke har råd til Michelin-stjernemat

Stjerneløse steder med god mat til priser du kan leve med.

FOLKELIG GOURMET: Michelin-restauranter er fristende, men ikke aktuelt for alle. I Oslo har to restauranter Michelinutmerkelsen Bib Gourmand, steder hvor du spiser godt og rimelig. Restaurant Eik (bildet) er en av dem. Her får du valuta for pengene, mener Michelininspektørene - og Dagbladets anmeldere. Michelin-guiden anbefaler også spisesteder ved å gi dem utmerkelsen kniv og gaffel (se faktaboks). Foto: DAGBLADET
FOLKELIG GOURMET: Michelin-restauranter er fristende, men ikke aktuelt for alle. I Oslo har to restauranter Michelinutmerkelsen Bib Gourmand, steder hvor du spiser godt og rimelig. Restaurant Eik (bildet) er en av dem. Her får du valuta for pengene, mener Michelininspektørene - og Dagbladets anmeldere. Michelin-guiden anbefaler også spisesteder ved å gi dem utmerkelsen kniv og gaffel (se faktaboks). Foto: DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hva gjør du når lysten på gourmetmat er større enn  tjukkelsen på lommeboka? Eller koster summen du har lyst til å bruke på andre ting?

For vil du spise «stjernemat», må du punge ut. På Maaemo (tre stjerner i Michelin-guiden) koster en middag for to åtte tusen kroner.

Statholdergaarden, som har hatt sin michelinstjerne i årevis, er heller ikke noe sted du uten videre stikker innom. Selv den hippe Michelin-nykomlingen Kontrast kan for mange være utenfor budsjett.

Bib til folket Løsningen kan være Bib Gourmand, en egen utmerkelse i Michelin-guiden. Bib Gourmand-restauranter ligger hakket under michelinstjerne, men er blitt oppdaget av guiden og funnet verdig en utmerkelse.

Ser du Bib Gourmand på døra, betyr det at Michelin mener du her spiser rimelig og godt.

To restauranter i Oslo har fått Bib Gourmand i 2016. Den ene er Johnny Eikefjords restaurant Eik, som har hatt utmerkelsen lenge. Den andre er nykomlingen Smalhans, der Dagbladets kokk Karla Siverts er kjøkkensjef.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer