STENGER: Restauranten Ylajali vil i løpet av året være historie. På bildet sjefskokk Even Ramsvik. 
Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
STENGER: Restauranten Ylajali vil i løpet av året være historie. På bildet sjefskokk Even Ramsvik. Foto: Jørn H. Moen / DagbladetVis mer

Michelin-restaurant stenger dørene

- Velger å gi oss på topp.

(Dagbladet): For nesten nøyaktig et år siden kunne restauranten Ylajali på St. Olavs plass i Oslo slippe jubelen løs. Michelin-stjernen var et faktum.

Onsdag kom nyheten om at den populære restauranten Ylajali stenger dørene.

Bygg-begrensninger I en pressemelding forklarer kjøkkensjef Even Ramsvik hva som er bakgrunnen for avgjørelsen.

- Fulle bord og god økonomi til tross, det flotte bygget vi holder til i - med all sin historie og sjarm - legger også mange begrensninger på hvordan vi kan utvikle oss videre. Så i stedet for å komme til et punkt hvor vi stopper opp, velger vi å gi oss på topp etter dette året, skriver han.

Ifølge restaurantens nettside rommet lokalene Rikshospitalets Apothek fra 1892 til 1982. Restauranten vært i lokalene siden 2002, men den fikk sin nåværende form i 2012.

Nytt prosjekt Det kommer også fram at siste åpningsdag blir 19. desember.

- For min del skal jeg fokusere på å fortsette å presse grensene frem til vi stenger og så starte prosjektet med å ta verdiene til Ylajali videre til ett nytt nivå i nye omgivelser, sammen med dyktige medarbeidere fra restauranten og eiersiden her, skriver Ramsvik.

Han forteller at det vil åpne en ny restaurant i Ylajalis lokaler.