Microsoft Hyperlapse lager timelapse-videoer

Tilgjengelig både for Android og Windows Phone.

FORTFILM: Med Microsofts nye Hyperlapse-app kan du lage stabile timelapse-videoer på Android og Windows Phone. Foto: MICROSOFT
FORTFILM: Med Microsofts nye Hyperlapse-app kan du lage stabile timelapse-videoer på Android og Windows Phone. Foto: MICROSOFT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside.no: Da iOS 8 ble sluppet i fjor høst, fikk Apples medfølgende kameraapp muligheten til å filme såkalte «timelapse»-videoer; altså det motsatte av saktefilm der videoen heller spilles av raskere.

Også bildedelingstjenesten Instagram kom med en tilsvarende app for iOS i fjor høst — Hyperlapse. Den drar i tillegg nytte av gyroskopet i telefonen, slik at videoene blir stabiliserte og hakker mindre.

LES MER: Timelapse — det nye store innen mobilvideo

Og nå har endelig Microsoft sluppet sin variant, også den kalt Hyperlapse.

Nå gjør Microsoft det samme Appen er tilgjengelig både for Android og Windows Phone, men foreløpig ikke for iOS, nettopp fordi det var de to nevnte operativsystemene som manglet en slik app.

Selskapet bruker avanserte algoritmer for å stabilisere videoen og gjenkjenner også ansikter i videoen, slik at de holdes så stabile som mulig.

Kan gjøres på eksisterende videoer Unikt ved Microsofts løsning er at du også kan gjøre om en eksisterende video til en timelapse-video. Dette gjøres ved å rekonstruere en tredimensjonal kamerabane, og Microsofts algoritmer sørger så for å fylle inn manglende enkeltbilder i videoen for å gjøre den så myk som mulig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.