Middag fra glass: Gi butter chicken en liten tvist

Ingrediensene som gjør den indiske ferdigsausen enda bedre.

Det hører til sjeldenhetene at vi tyr til helt ferdige løsninger, men de halvferdige, der vi selv kutter og steker litt grønnsaker og kjøtt, er fine å ha på lur.

Men slike produkter som er laget for å tekkes alle kan noen ganger bli litt uinspirerte. Vi prøver oss frem, har i litt ekstra chili eller en skvis sitron, men tar gjerne imot nye innspill.

Vi har spurt Anjali Pathak, kokk og produktutvikler for den indiske saus- og tilbehørsserien Patak's, om å vise oss de små endringene hun gjør når hun lager middag med saus fra glass.

Litt bedre tid? Prøv Andreas Viestads kyllingryte, som han har spist mer enn 500 ganger eller vår grytepasta, der vi koker spaghetti og saus i samme gryte.

En liten tvist
- Når jeg har god tid, lager jeg mat fra bunnen. Men i hverdagen tyr jeg til ferdigsauser, sier Anjali Pathak til Dagbladet.

Selv om Pathak velger ferdigsauser når hun har det travelt, vil det ikke nødvendigvis si at hun alltid følger fremgangsmåten til punkt og prikke.

Med små grep blir maten litt mer spennende. Litt mer autentisk.

I en serie videoer på Dagbladet viser hun hvordan hun med enkle grep spriter opp ferdigmaten.

Se også hvordan hun jazzer opp chicken tikka masala
.

Basisråvarer: Krydderne du trenger for å lage indisk mat fra bunnen

SMÅ GREP: Litt ferske grønnsaker gjør mye for den indiske gryteretten. Foto: ELISABETH DALSEG
SMÅ GREP: Litt ferske grønnsaker gjør mye for den indiske gryteretten. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer