Vi elsker å lage mat, men sliter litt med å finne tid til å lage rettene fra bunn i hverdagen.
Redningen bor i glass og poser. Etter hvert har utvalget i norske butikker blitt ganske bra, og det finnes mange spennende alternativer fra ulike produsenter.
Det er likevel ofte noe som mangler. Det lille ekstra, som gjør middagen litt mer spennende.
Mye er gjort med frisk koriander. Det gjelder for øvrig også når vi lager taco.
Ingrediensen som spriter opp den indiske korma-retten finner vi likevel et litt annet sted. Ikke blant krydderne, men i bakeskuffen vår: Revet kokos.
Smart triks: Du kan påvirke smaken når du kutter og steker løken.
Rist i tørr panne - Du kommer langt med litt revet kokos, eller koksflak om du får fatt i det i din butikk. Anjali Pathak, kokk og produktutvikler i familiefirmaet Patak's, har imidlertid et ekstra ess i ermet: Rist kokosen i tørr panne.
Hvorfor tørriste?
- Når du varmer opp kokosen får den en rundere og mer fremtrendende smak. Akkurat som når du tørrister krydder for å få frem smaken, eller slik mange tørrsteker nøtter og frø, for å virkelig få frem den gode aromaen, sier Pathak til Dagbladet.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger