Middag fra glass: Med ristet kokos blir korma-sausen mye, mye bedre

Det er ikke så mye som skal til for å få halvfabrikata til å føles som hjemmelaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vi elsker å lage mat, men sliter litt med å finne tid til å lage rettene fra bunn i hverdagen.

Redningen bor i glass og poser. Etter hvert har utvalget i norske butikker blitt ganske bra, og det finnes mange spennende alternativer fra ulike produsenter.

Det er likevel ofte noe som mangler. Det lille ekstra, som gjør middagen litt mer spennende.

Mye er gjort med frisk koriander. Det gjelder for øvrig også når vi lager taco.

Ingrediensen som spriter opp den indiske korma-retten finner vi likevel et litt annet sted. Ikke blant krydderne, men i bakeskuffen vår: Revet kokos.

Smart triks: Du kan påvirke smaken når du kutter og steker løken.

Rist i tørr panne - Du kommer langt med litt revet kokos, eller koksflak om du får fatt i det i din butikk. Anjali Pathak, kokk og produktutvikler i familiefirmaet Patak's, har imidlertid et ekstra ess i ermet: Rist kokosen i tørr panne.

Hvorfor tørriste?

- Når du varmer opp kokosen får den en rundere og mer fremtrendende smak. Akkurat som når du tørrister krydder for å få frem smaken, eller slik mange tørrsteker nøtter og frø, for å virkelig få frem den gode aromaen, sier Pathak til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer