SPENNENDE KOMBINASJON: Fisk, valnøtter og bacon i skjønn forening. Foto: MARIT RØTTINGSNES WESTLIE
SPENNENDE KOMBINASJON: Fisk, valnøtter og bacon i skjønn forening. Foto: MARIT RØTTINGSNES WESTLIEVis mer

Middagene som nesten lager seg selv

Gode råvarer i en ildfast form i ovnen, og vips er maten klar. Enklere blir det ikke!

Det er lett å ty til fastfood og frossenpizza når tiden er knapp og sulten gnagende.

Gratenger og annen form-mat er et ypperlig alternativ - raskt og enkelt!

Det aller beste er at selv om det noen ganger kan ta litt tid å få ferdig, er tiden du bruker minimal.

Bloggernes favoritter De aller fleste har eller annen variant av lasagna og fiskegrateng på repertoiret (eller et godt forhold til Findus), men hvorfor ikke prøve noe nytt?

Vi har snakket med tre matbloggere om forslag til gode og enkle hveradagsmiddager med det lille ekstra, slik at du kan imponere med nye smaker på kjøkkenet, uten at du trenger å svette over grytene.

NY VRI: Den tradisjonelle meksikanske frokostretten har fått selskap med grillet mais og chorizo. Foto: HELLE ØDER VALEBROKK
NY VRI: Den tradisjonelle meksikanske frokostretten har fått selskap med grillet mais og chorizo. Foto: HELLE ØDER VALEBROKK Vis mer

Har du absolutt ikke tid til å lage maten selv? Vi har testet næringsinnholdet i fiskegratenger, se hvilken du bør velge.

Kylling-grateng med kokos og bacon Kristine Weber har gitt to kokebøker og skriver bloggen Mat for muskler med fokus på sunn, enkel og proteinrik mat.

Hennes kylling-grateng er super muskelmat!

Til 3 porsjoner trenger du:
700 g kylling
1 liten brokkoli
1/2 pakke bacon
1 boks kokosmelk (vanlig)
1 paprika
3 ss fetaost (i terninger)
1 neve revet gulost salt & pepper

Fremgangsmåte:

KJAPP AFFÆRE: Denne kyllingformen står klar på bordet i løpet av en halvtime. Foto: KRISTINE WEBER
KJAPP AFFÆRE: Denne kyllingformen står klar på bordet i løpet av en halvtime. Foto: KRISTINE WEBER Vis mer

1. Skjær kylling i mindre biter (på et eget skjærebrett, og vask hendene godt etterpå), og legg i en ildfast form med litt salt og pepper over.

Artikkelen fortsetter under annonsen

2. Skjær brokkoli og paprika i mindre biter og legg i formen sammen med kyllingen.

3. Klipp bacon i mindre biter og fordel over sammen med fetaost.

4. Hell kokosmelk over det hele og strø revet gulost over.

5. Bak i ovnen på 180 grader i 20-25 minutter.