Middagsplanen som løser tidsklemma

Kjappe fristelser i ukemenyen - her er oppskriftene.

En ny uke krones med masse deilige middager!

Mandag: Couscous med spekeskinke For eventuelle nye brukere: Couscous er dobbelt så raskt å lage som pasta. Varm opp vann og la det svelle i to-tre minutter. Og hurtigheten er ikke engang den gode nyheten. Det beste med couscous er anvendeligheten og at det er lett å smaksette. I denne oppskriften får couscousen et uventet møte med norsk spekeskinke. Det var det neppe mange som forutså. Perfekt hverdagsmat som lages på fem-ti minutter.

Tirsdag: Pasta med chorizo Siden du brukte 5-10 minutter på middagen i går, har du kanskje 10-12 minutter i dag? Denne tar i alle fall ikke lang tid å lage. Får du først dilla på chorizo, har du mye å glede deg til. For eksempel kyllinggryte med chorizo eller linsesuppe. Men denne retten er en flott introduksjon til den spanske pølse: pasta, grønne bønner og chorizo!

Onsdag: Sellerisuppe Sellerisuppe gjør hverdagen litt grønnere. I oppskriften finner du noen morsomme triks som gjør suppa mer spennende og enklere å variere: Ha over smuldret blåmuggost, dryss på masse frisk dill, rør inn litt sennep, legg på noen reker eller skiver av kamskjell. Ditt valg!

Torsdag: Kveitemiddag Hverdagfesten er i gang når kveitemiddagen står for tur. Kveita er den mest staselige fisken på besøk denne uka. Spandér på deg å lage noen gode ovnsbakte poteter, med dette artige trikset, eller denne gode potetmosen.

COUSCOUS: Når couscous møter spekeskinke, er det harmoni i blasfemien. Foto: Erik Hannemann
CHORIZO: Prøv denn pastaen med chorizo og grønne bønner. Foto: Erik Hannemann
FISKEGRATENG: Det er tre triks som gjør fiskegratengen god. Foto: Christopher Sjuve
SELLERISUPPE: Det er latterlig enkelt å lage sellerisuppe. Den lages akkurat som andre supper - men hva med krydder? Foto: Erik Hannemann
KVEITEMIDDAG: En kveitemiddag smaker enda bedre med persillerøtter. Foto: Erik Hannemann
FLETTELOFF: Fletteloff er en flott måte å få best mulig stekeskorpe på. Foto: Erik Hannemann

Kveita serveres ellers med persillerøtter og sitronsaus.

Fredag: Fletteloff med skagenrøre og annet pålegg Fredagskosen kan være taco (hørt at noen liker det... Har alle sjekket dette knippet med taco-triks?), men hva med å stille på fredag med nybakt fletteloff og skagenrøre? Jo, det tror jeg alle setter pris på.

Lørdag: Cæsarsalat med kylling Salat på lørdag? Jo, det går bare an når vi snakker om mektig cæsarsalat! For om det funker for keiseren, ja, da funker det på lørdag også. Vi må jo ikke glemme at denne oppskriften har både bacon, kylling og en heidundrande dressing over seg.

OPPSKRIFT PÅ COUSCOUS: Når couscous møter spekeskinke er det harmoni i blasfemien. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ COUSCOUS: Når couscous møter spekeskinke er det harmoni i blasfemien. Foto: Erik Hannemann Vis mer

Til dessert? Jo, er du i det rette hjørnet, er denne her en mektig, sjokoladedryppende fristelse.

Søndag: Fiskegrateng Denne fiskegratengen er så god at den fortjener å rammes inn. Det er hovedsakelig to triks som gjør denne bedre enn andre fiskegratenger. For det første er det toppen, som består av potetmos med eggeplommer. Dermed får du en liten herlig knekk på toppen. Triks nummer to er å bruke en liten andel med røkt fisk gratengen. Da får fiskegratengen mer dybde og smak.

OPPSKRIFT PÅ KVEITEMIDDAG: En kveitemiddag smaker enda bedre med persillerøtter. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ KVEITEMIDDAG: En kveitemiddag smaker enda bedre med persillerøtter. Foto: Erik Hannemann Vis mer

Ha en smakfull uke!

Les også:
Slik blir det tre forretter av en salmalaks
Dette er det beste brødet du kan bake
Her er alle ukemenyene
Denne kyllinggryta lager du i dag

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.