OPPSKRIFT PÅ TIKKA MASALA: Det er ingen regler i en oppskrift på tikka masala. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ TIKKA MASALA: Det er ingen regler i en oppskrift på tikka masala. Foto: Erik HannemannVis mer

Middagstips for hele uka

Slik får du en god uke.

Endelig ny uke!

Og det betyr masse matlaging. Jeg gleder meg allerede. Mange tenker på matlaging som noe masete. Matlaging er for mange en del av hverdagsstresset man må komme seg igjennom.

Det er synd. Heldigvis kan alle kureres mot dette. Jo mer mat man lager, jo mer forskjellig mat man prøver seg på, desto morsommere blir det.

Og denne ukemenyen er et sted å begynne. Oppskriftene finner du nederst på siden.

Mandag: Kul torsk med sopprisotto Vi begynner veldig friskt med en fabelaktig god fiskeoppskrift. Det er torsk i oppskriften, men det funker også fint med annen fisk. Trikset er å vende fisken i en blanding av hakkede hasselnøtter, rosmarin og rosiner før du steker den. Jeg foreslår å servere den med litt høstlig sopprisotto.


Tirsdag: Pasta carbonara Denne dagen er som skapt for kjappe pastaretter. Og det er vrient å finne noe raskere enn carbonara. Denne varianten er temmelig tradisjonalistisk og bruker ikke fløte. Du kan, selvsagt, om du vil, ha i en skvett. Hemmeligheten er å piske egg, parmesan og stekt bacon som du vender den varme pastaen inn i. Verre er det ikke. (Her har du en idiotsikker fremgangsmåte).


Onsdag: ovnsbakt laks Alle elsker ovnsbakt laks. Og denne varianten bakes med litt sitron og appelsinskiver. Dersom du vil ha med ferdig saus, kan du ha i litt crème fraîche. Servér den sammen med noen kule, bakte gulrøtter.


Torsdag: Linsesuppe Denne dagen er det duket for en nydelig linsesuppe. Den er ikke vanskelig å lage - og særlig om du kjøper linser som er utbløtt (fås ofte i kartonger nå). Det som gjør denne så god er alt krydderet og dessuten en raus mengde med stekt chorizopølse.


Fredag: Kylling tikka og kul Endelig fredag! Vi klinker til med en lettlaget kyllingrett med masse smak. Bland yoghurt, krydder og kylling og stek alt sammen i en langpanne. Og den serverer du med en risrett med mandler og krydder som står godt til kyllingen.


Lørdag: Kylling med kanel og ovnsbakte poteter Mer krydder! Det var mange som ville lese om ekte krydder - ikke den billige kaneltypen de fleste kjøper uvitende. Og når du endelig får fatt i skikkelig kanel blir denne retten super. Servér den med de supre ovnsbakte potetene til Clotilde - og helgen er reddet.


Søndag: Reinsdyrgryte Etter å ha smakt mye krydret mat kan vi med sikkerhet si at vi skal hjem igjen. Til reinsdyrgryte. Har du funnet god sopp i skogen (som du er sikker på ikke er giftig) kan du bruke den i gryta.

Ha en riktig god og velsmakende uke!

Les også:
Pannekaker med ny topp
En ukemeny for deg som liker god mat
Slik lager du perfekte muffins
Den perfekte vaffeloppskriften
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.