TORSDAG: Torsk på purreseng. Foto: Bård Eek/melk.no
TORSDAG: Torsk på purreseng. Foto: Bård Eek/melk.noVis mer

Middagstips for hele uka

Slipp å tenke på hva du skal spise.

Ny uke, nye smaker!

OPPSKRIFT PÅ LAKS: Slik blir laksen lekker. Foto: Christopher Sjuve
OPPSKRIFT PÅ LAKS: Slik blir laksen lekker. Foto: Christopher Sjuve Vis mer

Kanskje ikke splitter nye, men jeg tar med oppskrifter jeg ikke har spist på en god stund på en ukemeny. Selv om det er fristende å spise de supergode kjøttbollene hver uke, er faren til stede for at man blir lei av dem. Og det er jo trist.

GRESK STOLTHET: Gjør noen glade og server grekernes stolthet til middag! Foto: Hm-foto/Peter Perg
GRESK STOLTHET: Gjør noen glade og server grekernes stolthet til middag! Foto: Hm-foto/Peter Perg Vis mer

Du finner alle ukemenyene her.

Mandag
Ukemenyen braker løs med en enkel, svært enkel, ertesuppe. Når du lager den på frosne erter går dette superfort: Stek løk og hvitløk, ha i vin, fløte og erter - kok og mos. Servér med litt crème fraîche, kanskje noen friske urter og gjerne litt brød. (Brødet blir supert om du gjør dette, se 15 sekunders video).

Tirsdag
En deilig panne med løk, kjøttdeig og grønnsaker forvandles til en omelett med litt pisket egg og ost. Enkelt, raskt og absolutt oppnåelig på en tirsdag. Du kan gjerne jazze den opp med noen friske eller tørkede urter - rosmarin, timian, gressløk, for eksempel.

Onsdag
Vi har kommet til ukas lekreste rett. For å gjøre dette skikkelig må man gjøre noe som får en til å føle seg som en kokk: skrape skjellene av laksen. Ikke spesielt vanskelig, bare tøft.

Smaksmessig er det ikke noe poeng å steke den som på bildet (oppskriften). Det er bare visuelt. Ikke la deg skremme til ikke å lage retten om du ikke tror du får til å steke den i en stekering.

Torsdag
En superenkel rett med purre og torsk. Skjær fisken i terninger og la dem trekke forsiktig i fløten som er kokt sammen med purre og karri. I oppskriften står det matfløte, men det liker ikke jeg. Kremfløte er eneste fløten jeg bruker. Ferdig snakka.

Fredag
Mange spiste sikkert moussaka i sommer - og her er sjansen til å få litt feriefølelse igjen. Det er ikke vanskelige å lage. Jeg har ikke kanel i denne oppskriften, men det kan du gjerne ha om du liker det.

Lørdag
Det er lurt å begynne tidlig med denne. Det er ikke mye arbeid involvert, men kjøttet blir bedre jo lenger du koker det. Gremolataen du dryssertil slutt er den siste lille tøtsjen: Riv sitronskall, finhakk hvitløk og persille.

Søndag
Jeg har tatt til orde for å gjeninnføre søndagsmiddagen tidligere. Og du skal lete lenge etter en like klassisk variant for denne flotte tradisjonen som ferskt kjøtt og suppe. Her er den i all sin prakt.

Ha en velsmakende uke!


Les også:

Slik lager du deilige smoothies
En ukemeny for deg som liker god mat
Slik lager du perfekte muffins
10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.