KJØTTKAKER: Slik skal kjøttkakene se ut når de er ferdige. Foto: Erik Hannemann
KJØTTKAKER: Slik skal kjøttkakene se ut når de er ferdige. Foto: Erik HannemannVis mer

Middagstips for hele uka

Både hverdagsoppskrifter og super helgemat.

Ny uke! Og du slipper i alle fall å planlegge hva du skal handle og spise. Det har vi gjort for deg. Her finner du alle oppskriftene du trenger denne uka.

Hver uke legger jeg ut nye ukemenyer, som er hentet fra vårt rikholdige oppskriftsarkiv. Noen kjenner kanskje igjen oppskrifter fra tidligere menyer, men det er altså meningen. Det er litt enklere å gjennomføre dersom man har laget rettene før. Når det er sagt, ingen av disse rettene er vanskelige! Vi satser på enkel mat.


Mandag: Tomatsuppe med kjøttdeig En god tomatsuppe får deg til å tenke at livet er herlig. Denne oppskriften er enkel, god og i aller høyeste grad gjennomførbar. Det er tips i oppskriften om å bake en paprika i ovnen, flå av skinnet, hakke den og vende inn i suppa. Gjør det om du har tid!


Tirsdag: Makrell Makrellen er av de få villfiskene i fiskedisken. Og den er fabelaktig å steke i panna. Jeg anbefaler sterkt å hoppe ut i det og gjøre som oppskriften sier, nemlig servere den med rømme og multer. En overraskende god kombinasjon.

Du kan jo prøve de populære DeLuxe-potetene til fisken...


Onsdag: Omelett Dette er dagen da logistikken krever noe lynkjapt (flytt denne til din travleste dag...). Omeletten er helt klassisk med ost og skinke. Og så er det noen gode aspargesbønner der.

Har du bedre tid enn meg, kan du servere med litt salat og tomater.


Torsdag: Kjøttkaker Denne uka blir det kjøttkaker på torsdag. I oppskriften finner du trikset som en hel generasjon glemte. Trikset som var inkorporert som en naturlig del av oppdragelsen før 1960, men som kvinnefrigjøringen tok (midlertidig) fra oss. En viktig del av løsrivelsen fra sementerte kjønnsrollemønster var å ikke lage mat og ikke lære kjøkkenkunster av moren sin.

Dermed inngikk de kulinariske heimkunnskapene som en del av betalingen for likestillingen. Itt'no for itt'no.

Tilbehøret kan gjøres dønn klassisk med brun saus og kokte poteter og kokte gulrøtter. I samme gate kan man også lage fløtegratinerte poteter med bacon eller en suveren potetmos med masse smak.

Selv tror jeg faktisk jeg kommer til å lage løk- og soppstuing og bakte reddiker.

Fredag: Laks Å bake laks i folie er enkelt og elegant. I denne varianten bakes den med sitron, appelsin og rosmarin. Nydelig! Og den serverer jeg med den beste potetsalaten jeg vet om.


Lørdag: Ertesuppe Denne dagen skal jeg fylle huset med lukten av kokt svinebog! Ertesuppe med kokt svinekjøtt er mat for bønder og konger på en gang.


Søndag: Svinenakke På søndag skal vi krone verket med en svinenakke. Oppskriften tilhører Bent Stiansen og innebærer å smake på høstens mange deilige rotgrønnsaker.

Ha en smakfull uke!

Les også:
Slik lager du DeLuxe-poteter
En ukemeny for deg som liker god mat
Slik lager du perfekte muffins
10 oppskrifter med kjøttdeig
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.