Du leser nå Dagbladet Pluss

Migrene kan endre hjernen

Har du migrene med aura er du mest utsatt.

RISIKOFAKTORER: Migrene kobles til økt risiko for endringer i hjernen. Tidligere forskning har vist at migrenepasienter har litt forhøyet risiko for hjerneslag. Foto: COLOURBOX
RISIKOFAKTORER: Migrene kobles til økt risiko for endringer i hjernen. Tidligere forskning har vist at migrenepasienter har litt forhøyet risiko for hjerneslag. Foto: COLOURBOXVis mer

(Dagbladet): Forskere fra blant annet Københavns universitet har undersøkt tre ulike typer forandringer i hjernen: Forandringer i den hvite substansen, blodproppliknende forandringer, og endring i hjernens volum, ved hjelp av en såkalt metaanalyse av 19 tidligere studier.

- Undersøkelsen viser at migrene øker risikoen for forandringer i hjernens struktur, og at sammenhengen for de to første parametrene er enda tydeligere hos personer som lider av migrene med såkalt aura i forhold til de som ikke lider av migrene, sier Messoud Ashina, overlege ved Dansk hodepinesenter ved Glostrup Hospital, i en pressemelding.

Resultatene er publisert i tidsskriftet Neurology.

- Ikke livsstil

Foreløpig vet forskerne lite om hvorfor der er slik, og hvordan hjerneendringene henger sammen med andre faktorer.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.