Migrene og slagrisiko

Migrene øker slagrisikoen - men ikke alle med migrene behøver bekymre seg

En ny forskningsstudie viser at migrene gir økt slagrisiko ved operasjoner.

TI PROSENT: Migrene er hodepine som forekommer hos vel ti prosent av befolkningen.  Noen kan ha svært sjeldne anfall, andre flere ganger i uka. En ny forskningsstudie viser at migrene gir økt slagrisiko ved operasjoner. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
TI PROSENT: Migrene er hodepine som forekommer hos vel ti prosent av befolkningen. Noen kan ha svært sjeldne anfall, andre flere ganger i uka. En ny forskningsstudie viser at migrene gir økt slagrisiko ved operasjoner. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Risikoen for hjerneslag i forbindelse med operasjonen er totalt sett lav både hos de med og uten migrene. Men denne studien viser at de med migrene har høyere risiko for hjerneslag, sier Anne Hege Aamodt, overlege ved Oslo universitetssykehus og leder for Norsk nevrologisk forening.

Hun understreker at det viktigste for dem med migrene er å være obs på andre risikofaktorer for hjerneslag, som for eksempel høyt blodtrykk, røyking og inaktivitet – faktorer som man kan gjøre noe med.

Du kan nå betale med

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer