MIKROBRYGGERIER: Spesialøl og mikrobryggerier har blitt meget populært de seinere åra. Her er Nydalen bryggeri. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
MIKROBRYGGERIER: Spesialøl og mikrobryggerier har blitt meget populært de seinere åra. Her er Nydalen bryggeri. Foto: THOMAS RASMUS SKAUGVis mer

Mikrobrygget fra 1700-tallet er en salgsvinner på polet

Her er femmer- og sekserflaskene med Indian Pale Ale.

• Her finner du Dagbladets vinanmeldelser. 

ROBERT LIE: Dagbladets vinekspert Robert Lie er daglig leder for Bagatelle i Oslo. Lie er fire ganger kåret til Norges beste sommelier (vinkelner), og har som eneste nordmann vunnet et europeisk mesterskap for sommelierer. Han har tidligere vært vinansvarlig ved Restaurant Oscarsgate, Statholdergaarden og seinest Grefsenkollen. Foto: NINA HANSEN Vis mer

(Dagbladet Endelig fredag): Spesialøl og mikrobryggerier har blitt meget populært de seinere åra.

En av de aller mest populære variantene er India Pale Ale eller populært kalt IPA.

IPA skiller seg fra en standard pale ale ved at den ofte har en høyere alkoholprosent og mer humle. Humlen bidrar med bitterhet i ølen, og smaken skiller seg da også en del fra en ordinær pale ale.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn