UHØYTIDELIG MILLIARDÆR: Tore Lærdal med det siste i utstyr for å redde premature barn i fattige land. Bildet er tatt på Norsk barnemuseum i Stavanger, der en utstilling viser mange av lekene familiebedriften Lærdal produserte i starten.. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
UHØYTIDELIG MILLIARDÆR: Tore Lærdal med det siste i utstyr for å redde premature barn i fattige land. Bildet er tatt på Norsk barnemuseum i Stavanger, der en utstilling viser mange av lekene familiebedriften Lærdal produserte i starten.. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Milliardæren Tore har liv som utbytte

Tore Lærdal (62) har bygget opp Laerdal Medical til en milliardbedrift. Nå vil han og familien bruke flere hundre millioner på å redde liv i fattige land.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): Som toåring var Tore Lærdal nær å drukne da han ble fisket opp av vannet og ristet liv i av sin far Åsmund. Den skremmende opplevelsen vekket farens engasjement for førstehjelp.

Med sin kunnskap om mykplast i produsjon av lekedukker, satte han seg noen år senere fore å skape en naturtro treningsdukke i full størrelse. Livredningsdukken Anne.

Tore Lærdal Født: 6. juni 1952.Familie: Kone, tre barn og tre barenbarn.Aktuell: Lanserer Laerdal Global Healths nye livredningsprodukter for nyfødte i fattige land.Jeg er ikke kjent for å bruke mye penger, ikke tror jeg det er sunt heller. Formue skaper ingen lykke i seg selv.

På skolen har vi alle lagt munnen om leppene hennes, gitt henne taktfaste støt mot brystet. Siden 1960 har Anne solgt i 5 millioner eksemplarer, og trent de fleste av over 400 millioner mennesker som antas å ha fått opplæring i hjerte-lunge-redning.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn