Millionsuksess med vaffelrøre

Droppet ut av videregående. I år selger hun vaffelrøre for flere millioner.

INSPIRERT: Stine henter inspirasjon til sine vaffeloppskrifter hos andre personer og steder. Hun og kjøkkensjef ved Primo Piano Nico Lontras lager her vafler med alt fra blåmuggost til sjokolademousse. Foto: ANITA ARNTZEN
INSPIRERT: Stine henter inspirasjon til sine vaffeloppskrifter hos andre personer og steder. Hun og kjøkkensjef ved Primo Piano Nico Lontras lager her vafler med alt fra blåmuggost til sjokolademousse. Foto: ANITA ARNTZEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet God torsdag): - Ikke skriv noe om hvordan vaffelrøra lages. Det er hemmelig, smiler forfatter av boka «Jeg elsker vaffel» og gründer bak vaffelselskapet Telemarksrøra Stine Åsland.

Med stor, grønn plastfrakk, blå plastsokker utenpå skoene og ei hvit lue på hodet viser hun fram Telemarksrøras fabrikk i Stokke i Vestfold. En gedigen miksmaster pisker egg og sukker til eggedosis i en 70 liter stor bolle - såpass må vi kunne røpe. Det dufter svakt av melk og søt vaffelrøre.

- I begynnelsen av 2008 laget vi 400 liter røre om dagen manuelt med automatisk håndvisp i Flügger-bøtter, sier Stine.

I dag produserer Telemarksrøra 2,5 tonn vaffelrøre daglig.

Galskap Da hun var liten ble hun fortalt at hun enten kom til å bli boms eller direktør. Nå kalles hun vaffeldronninga av samarbeidspartnere og familie. Den sta, utradisjonelle og smågale jenta startet sin egen business uten utdanning og ikke mer enn 100 000 kroner i startkapital for fire år siden.

- Det var jo galskap, ler Stine med den høylytte, karakteristiske latteren hun sjelden sparer på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer