(Bramat.no): Mange holder seg unna gluten fordi de ikke tåler det, fordi de tror de ikke tåler det, eller fordi de har hørt at det er sunnere å ha et glutenfritt kosthold.
Den økte interessen for glutenfri mat, har ført til at det har blitt et større utvalg av glutenfrie matvarer i butikkene, noe som jo er positivt for alle de som har cøliaki og absolutt ikke skal få i seg gluten.Men ikke alle bør kutte melk og brød uten grunn.
Mindre fiber i glutenfritt brød Et problem med glutenfri kost, er brød og bakervarer. Gluten er nemlig viktig for at brødet skal heve skikkelig. Derfor kan det være vanskelig å lage et glutenfritt brød luftig nok.
En annen ulempe med glutenfri bakst, er at den ofte er fattig på fiber fordi man jo ikke kan bruke fibret fra korn siden alle de vanlige kornsortene inneholder gluten (med unntak av glutenfri havre).
Dette kan løses ved å tilsette fiber av for eksempel sukkerroer, men jevnt over har glutenfritt brød likevel mindre fiber enn grovbrød bakt på grovt mel.
Ingen av brødene i denne testen hadde mer fiber enn Glutenfri Briks med helkorn fra Fønix Håndverksbakeri.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger