Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Mindre og billigere Ipad

Minivarianten er klar.

KOMPAKT: Målt diagonalt blir skjermen på iPad mini cirka 4,9 centimeter mindre enn på storebror. FOTO: Apple
KOMPAKT: Målt diagonalt blir skjermen på iPad mini cirka 4,9 centimeter mindre enn på storebror. FOTO: Apple Vis mer

23 prosent tynnere og 53 prosent lettere og en 7,9 tommers skjerm. Apple har krympet iPaden.

Ryktene om en ny og liten iPad har versert omtrent siden Apple lanserte første generasjon iPad for drøyt to år siden. I går fikk ryktemakerne rett. En ny og mindre iPad ble lansert.

iPad mini får en IPS-skjerm på 7,9 tommer. Målt diagonalt betyr det at skjermen på nye iPad mini er cirka 4,6 centimeter mindre. I tillegg er altså vekten redusert med over 50 prosent og veier 308 gram.

I tillegg er iPad mini tynnere (7,2 mm). Prosessoren i iPad mini er en A5, som er samme tokjerneprosessor som sitter i iPad 2 og iPhone 4S. Lagringsplassen blir i kjent Apple-stil på 16, 32 eller 64 GB.

WiFi-versjonen av iPad mini kommer i salg fredag 2. november og koster fra 2.590 kroner.

Samtidig med lanseringen av iPad mini overrasket Apple alle med å dra en oppgradert versjon av nye iPad opp av hatten. På Apples kan egne sider det se ut som om denne skal erstatte modellen som ble lansert for noen måneder siden.

Selv kaller Apple den nylanserte iPaden for fjerdegenerasjon iPad. Den nye iPaden er på alle måter identisk med forrige generasjon, men får en kraftigere prosessor, A6+ og skal ha bedre støtte for 4G. Vi kan ved første øyekast på spesifikasjonene ikke se at nye iPad 4 har støtte for 4G-løsningene som brukes i Norge av Telenor og Netcom.

Fjerde generasjon iPad kommer for salg også på fredag 2. november og koster fra 3,890 kroner.

Begge de nye modellen får også Apples nye kontakt, også kalt Lightning. I tillegg lanserte Apple en ny Mac mini, en MacBook Pro 13 tommer med retinaskjerm og en ny iMac.

Spesifikasjoner: iPad mini

Skjermstørrelse: 7,9 tommer, IPS Oppløsning: 1024 x 768 Prosessor: A5, dual core Kamera: 5 MP Frontkamera: 1,2 mp Størrelse: 200 x 134,7 x 7,2 mm (h x b x d) Vekt: 308/312 gram WiFi/4G
Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Les også:
Overvåkningskamera: Dette stopper tyven
Test av Samsung Galaxy Note II
Test av iPhone 5

IPAD MINI: Apple lanserer er krympet iPad. Den heter mini og får en skjerm på 7,9 tommer. FOTO: Apple
IPAD MINI: Apple lanserer er krympet iPad. Den heter mini og får en skjerm på 7,9 tommer. FOTO: Apple Vis mer